27 / 04 / 2024

Kırşehir'deki Seyfe Gölü TBMM'de gündeminde!

Kırşehir'deki Seyfe Gölü TBMM'de gündeminde!

Ankara Milletvekili Murat Emir, Kırşehir'in Mucur ilçesinde bulunan Seyfe Gölü'ne ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu..



Kırşehir deki Seyfe Gölü TBMM de gündeminde!


Ankara Milletvekili Murat Emir, Kırşehir'in Mucur ilçesinde bulunan Seyfe Gölü'ne ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu.


Emir önergesinde "Kırşehir’in Mucur Ilçesi’ne 20 kilometre mesafede olan tektonik göl niteliğindeki Seyfe Gölü, 15 kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Yazın suyu iyice azalan gölün, kış aylarında bol yağış nedeniyle kabardığı ve etrafının bataklığa dönüşmektedir. Dünyada nesilleri azalan flamingo kuşlarının konakladığı bir yerdir. 600 binden fazla çeşitli türden kuşların bulunduğu bu alan Milli Park alanı haline getirilmiştir." dedi.


Emir'in soruları


1- Seyfe Gölü’nün son yıllarda kuruduğu dile getirilmektedir. Mucur ve çevresi köylerde yaklaşık'500 derin su kuyusu açılarak ve bu kuyulardan su çekilerek gölde su kalmadığı bilinmektedir. Açıldığı iddia edilen 500 kuyunun akıbeti Bakanlığınız tarafından araştırılmakta mıdır? Göl civarında yüzlerce kuyunun açılması yasal bir durum mudur?


2- Gölün civarında açıldığı iddia edilen su kuyularına göz yuman ve gölün bakımıyla ilgilenen görevliler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?


3- Gölün kuruması ile birlikte, gölden kalkan tuzlu toz bulutlarının, çevrede bulunan tarım alanlarına ve canlılara zarar vermeye başladığı dile getirilmektedir. Bu sıkıntının giderilmesi ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?


4- Seyfe Gölü’nde Mucur Ilçesi’ne çekilen boru hattının asbestli olduğu dile getirilmektedir. Mucur İlçesi’ndeki vatandaşlarımızda görülen kanser vakalarında ve buna bağlı olarak ölümlerde artış olduğu belirtilmektedir. Bu iddia Bakanlığınız tarafından araştırılmış mıdır?


5- Birinci derece sit alanı olan ve yüzbinlerce kuşa ev sahipliği yapan bu önemli merkezin kurtarılması için Bakanlığınız tarafından yapılan özel bir çalışma var mıdır?






Geri Dön