25 / 04 / 2024

Kırşehir’e 200 yataklı üniversite hastanesi geliyor!

Kırşehir’e 200 yataklı üniversite hastanesi geliyor!

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek binasının yeterli olmaması halinde alternatif olarak Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü'nün talebi doğrultusunda 200 yataklı hastane yapımının söz konusu olduğunu belirtildi.



Kırşehir'de 7 Mart 2011 tarihi itibariyle tam teşekküllü olarak hizmet vermeye başlayan, ancak kısa süre zarfında yetersiz kalan Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesine yapılacak olan 40 ek polikliniğin yanı sıra Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesine de 200 yataklı hastane yapılacak.



Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan fiziki yetersizlik nedeniyle şu anda ek bina yapılırken, ek binanın da yeterli olmaması halinde alternatif olarak Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü'nün talebi doğrultusunda 200 yataklı hastane yapımının söz konusu olduğunu belirten Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, "Kalkınma Bakanlığında Morfoloji binasını görüşürken 200 yataklı bir hastane talebimiz de üniversitede yapılmak üzere iletildi. Şu anda 200 yataklı hastane talebimiz var ve bu Bağbaşı kampüsünda yapılacak" dedi.


Öte yandan, Kırşehir'de birçok hastanın hayatını kaybetmesine neden olan anjiyo ünitesinin eksikliğinin de giderileceğini ve kalp-damar ameliyatlarının Kırşehirde yapılabileceğini de açıklayan Rektör Prof. Dr. Karakaya, "Anjiyo ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Öğretim üyesi eksiğini giderdik, şu anda bir doçent, bir de yardımcı doçent özellikle kalp-damar cerrahisinde uzmanlar. Anjiyo ünitesine giren birisi eğer damarı patladığında kalp-damar ve kardiyoloji ameliyata alacak şekilde hazır bulunması lazım. Dolayısıyla bu yönüyle de bizim burada açacağımız ünite merkez olabilir. Çünkü tüm şartları ile teşekkül edilecek. Bununla ilgili bir rapor da hazırlanarak gönderilecek. Kalp-damar ameliyatları da burada yapılabilecek" diye konuştu.



Yeni Şafak


Geri Dön