19 / 04 / 2024

Kırşehir'in alt yapısı yenileniyor!

Kırşehir'in alt yapısı yenileniyor!

Kırşehir Belediyesi yoğun yağışlarda olası su taşkınlarını önlemek için yağmur suyu hattı yenileme çalışmalarına başladı. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci;“Kırşehir’de yoğun bir alt yapı çalışması yürütüyoruz ''dedi.



Şehrin her bölgesinde titizlikle yapılan çalışmalar Kırşehir’de alt yapı sorunları kalmayacak.


Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci;“Kırşehir’de yoğun bir alt yapı çalışması yürütüyoruz. Su hatlarımızın çalışması ve boruların değişim çalışması hemen hemen bitti ve abone bağlantıları devam ediyor. Bağlantılarında üç ay içerisinde bitirmiş olacağız. Ankara, Lise, Terme, Atatürk Caddeleri ve Belediye’nin önünden inen stada inen caddelerin yağmur suyu kanalizasyon hatlarını da yeniliyoruz. Yağmur suyu hat çalışmalarını başlattık. Hat çalışmalarında buhar küllü 600’ lük ve 1200’ lük beton boru farklı ebatlarda caddelere yağmur suyu hatlarımızı ve kanalizasyon hatlarımızı komple yenileyeceğiz. Toplam’da 4500 metre yağmur ve 4500 metre kanalizasyon çalışmaları kapsamında hatları yenilemiş ve ilave hat yapmış olacağız.


Bizim yaptığımız çalışmalardan sonra jeotermal borularının yenilenmesi başlayacak. Böylelikle bir seferde su, kanalizasyon, yağmur suyu ve jeotermal hatlarını yenilemiş olacağız. Bu çalışmalarımız bittiğinde yaklaşık 40-50 yıl civarında Kırşehir’in bir daha alt yapı ile ilgili sorunu olmayacak. Jeotermal, yağmur suyu, kanalizasyon çalışmaları ile alt yapı sorununu halletmiş olacağız” dedi.




Murat ÇETİNKAYA/Anayurt


Geri Dön