26 / 04 / 2024

Kısmi iskan nasıl alınır?

Kısmi iskan nasıl alınır?

İskan, bir yapının onaylı projesine uygun olarak yapıldığını gösteren resmi yapı kullanma iznine deniyor. Kısmı iskan ise, kullanıma hazır alanlar için alınabiliyor. Peki, kısmi iskan nasıl alınır?



Kısmi iskan nasıl alınır?

İskan, bir yapının onaylı projesine uygun olarak yapıldığını ve inşaatın resmi olarak bittiğini gösteren resmi yapı kullanma izni olarak karşımıza çıkıyor. Bu tanımdan da anlaşılacağı üzere, iskan belgesi alınabilmesi için projede gösterilen tüm inşaat çalışmalarının bitmesi gerekiyor.


Peki, konut sitesinde tamamlanan bloklar için iskan alınabilir mi? İskan alınabilmesi için tüm blokların inşaat çalışmalarının bitmiş olması mı gerekiyor? 


İskan hususunda, kısmi iskan almak da mümkün oluyor; ancak bazı koşullar altında. Peki kısmi iskan nasıl alınır?


Kısmi iskan almak..

Kısmi iskan, alınabilmesi için yapının kısmen kullanılması mümkün olan kısımları için, bu bölümlere hizmet veren ortak kullanım alanlarının tamamlanmış ve kullanılabilir olması ve yapıda mevzuata aykırılığın bulunmaması gerekiyor.


Bilindiği üzere, kullanma izni verilmeyen yapılar elektrik, su, kanalizasyon, haberleşme ve benzeri hizmetlerden ve tesislerden faydalanamıyor.


Ancak kısmi iskan alınması halinde, kısmi yapı kullanma iznine bağlanan yapının yalnızca bu bölümleri bu hizmetlerden yararlandırılıyor.


Kısmi iskan alınması için yapı müteahhitlerinin gerekli belgeler ile birlikte bağlı olunan belediyeye müracaat etmesi gerekiyor.


Binaya iskan nasıl alınır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön