26 / 04 / 2024

Kıvanç Tatlıtuğ, gayrimenkule yatırım yapıyor!

Kıvanç Tatlıtuğ, gayrimenkule yatırım yapıyor!

Kıvanç Tatlıtuğ'dan çağla şžikel'e 40 ünlünün defterini tutan Deneteam'in Kurucusu Erdal Doğan, 'Kıvanç gayirmenkule yatırım yapıyor. Deniz Akkaya durağan yatırımı sevmeyip ticarete yatırıyor' dedi



Restoran yada gece kulübü liginde 'inleri olan ve sık sık karşılaşan ünlüler muhasebecide de pişti oldu! Kıvanç Tatlıtuğ, Meltem Cumbul, Deniz Akkaya, Armağan çağlayan, şžafak Sezer, çağla şžıkel Zuhal Topal gibi 40'a yakın ünlünün defterlerini tutan Deneteam'in kurucusu Erdal Doğan ile ünlü mükelleflerin gelir gider dengesini konuştuk. Doğan'm verdiği bilgilere göre Kıvanç Tatlıtuğ, ve çağla şžıkel daha çok gayrimenkul gibi durağan yatırımlara yönelirken Deniz Akkaya yatırımlarını ticarete yapıyor, ev alacağına iş kuruyor. Yapım şirketi olan şžafak Sezer ise bir iş kurmak istiyor ama şimdilik büyük yatırımı merakı olan otomobile yapıyor.

ANLAşžMA NET TUTAR ÜZERİNDEN

'Serbest meslek sahibi' olarak anılan ünlülerin kazandığı paranın kaynağında kesintiye uğradığını söyleyen Doğan, 'Anlaşmalarını genellikle net tutar üzerinden yapıyorlar. Vergi onlardan çıkmamış oluyor. Vergi dilimleri ise yüzde 35 oranında oluyor.

Kıvanç da yüzde 35 diliminde. Kuzey Afrika ve Arap ülkelerindeki sıkıntılar olmasaydı yeni birçok anlaşması olacaktı' diyor.

Ünlülerin en büyük gelir kapısının reklam gelirleri olduğunu belirten Doğan, 'Zarar etmelerine rağmen yaptıkları iş albüm oluyor.

Albümlerden zarar ederler. Küpler internette olduğu için artık şarkılara ulaşmak kolay. Bu nedenle albümden eskisi gibi kazanılmıyor. Ama konserlerden kazanabiliyorlar. Ayrıca dizilerden de iyi kazanıyorlar' diyor.

Asla vergi kaçıramazlar yasal kaçınma yolu var

Sanatçılarla devlet arasında köprü kurduklarını ifade eden Deneteam ünlüler de dahil müşterilerden 'Vergi kaçıralım' isteği gelmediğini, kendilerinin de böyle bir talebe asla olumlu yanıt vermeyeceklerini söyledi. Ancak, yasal olarak vergiden kaçınma yollarında yardımcı olabildiklerini dile getiren Doğan'a 'Nedir bu yollar' diye sorduk: 'Mesela araba alacaklarına kiralamalarını önerebiliyoruz. Böylece yasal olarak vergiden muhaf olunması yönünde fikir verebiliyoruz.' Sanatçıların gelirleri gibi giderlerinin de yüksek olduğunu belirten Doğan şöyle devam etti. 'Birçoğuyla yıllardır çalıştığımız için artık dost olduk. Örneğin şžafak Sezer geceyarısı senaryo yazarken mali bir sorun olursa da arıyor. Senaryodaki karakter parayı değerlendireceği ya da kara para aklayacağı zaman 'Nasıl yazarsak doğru olur' diye bize danışıyor.'

Kıvanç'ın babası, çağla'nın kardeşi

Zamanı dar işi çok olan ünlüler konu paraya gelince güvendikleri liman olarak genellikle aile bireylerini görüyorlar. Hepsinin bir muhasebecisi var. ama gelir-gider bilgilerini muhasebeciye getirecek şekilde tutanlar neredeyse hep aileden oluyor. Bu iş için Kıvanç Tatlıtuğ babası Erdem Bey'den, çağla şžıkel ise kardeşi Berna Hanım'dan yardım alıyor. Meltem Cumbul'un hesaplarını da yine babası tutuyor, ilk gelen müşterilerine normal ve ileri düzeyde olmak üzere muhasebe eğitimi verdiklerini belirten Doğan, 'Başta bilmeseler de zamanla öğreniyorlar. Özellikle Zuhal Topal'in eşi müzisyen Kornan Saygıner muhasebeyle çok ilgili ve yatkın. Eşinin hesaplarıyla da o ilgileniyor' dedi.
Habertürk/Ayşegül Akyarlı Güven


Geri Dön