25 / 04 / 2024

Kıyı Koruma Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapanış toplantısı yapıldı!

Kıyı Koruma Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapanış toplantısı yapıldı!

“Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” kapanış konferansı Ankara' da yapıldı. Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk konuştu.



“Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” kapanış konferansında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, tamamlanan projenin başarısına dikkat çekerek, “Bu çalışmaların, bundan sonraki çalışmalara rehberlik etmesini temenni ediyoruz” diye konuştu. Öztürk, yeni projelere açık olduklarını belirterek, ilgili sivil toplum kuruluşları ve tüm tarafları proje sunmaya davet etti.


T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından Küresel Çevre Fonu (GEF) finansal desteğiyle yürütülen Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapanış toplantısı Ankara’da yapıldı. Yaklaşık 160 kişinin katıldığı toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, tamamlanan projenin başarısına dikkat çekerek, yeni projelere açık olduklarını belirtti. Öztürk ayrıca iklim değişikliğinin çok büyük bir tehdit olduğunu ve bu tehlikeyle mücadele edilmesinin hayati önemde olduğunun altını çizdi.

İyimaya: “Kullanırken korumak mecburiyetindeyiz”


Konferansın açılışında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün yanı sıra, UNDP Türkiye Mukim Temsilci Vekili Matilda Dimovska ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya konuşma yaptı. İyimaya, projenin tamamlanmasıyla işin bitmediğine dikkat çekerek, “Projenin nihayeti sonrasındaki çerçevesi çizilmiş deniz ve Kıyı Koruma Alanları Strateji ve Eylam Planı’nı yol haritası olarak takip edersek, kıyıların korunması hakkındaki görevlerimizi yerine getirmiş oluruz” diye konuştu. İyimaya, koruma ve kullanma dengesine dikkat çekerek, “denizlerimizi kullanırken korumak mecburiyetindeyiz” dedi.


Dimovska, artan koruma alanlarına dikkat çekti


UNDP Türkiye Mukim Temsilci Vekili Matilda Dimovska ise konuşmasında, projeyle elde edilen önemli kazanımlara dikkat çekerken, projenin sonunda Türkiye’deki deniz koruma alanlarının önemli oranda arttığının altını çizdi. Dimovska bu artışın, Akdeniz için büyük önem taşıdığını vurguladı.


Müsteşar Öztürk’ten yeni proje daveti


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof Dr. Mustafa Öztürk de yaptığı konuşmada, tamamlanan projeyle elde edilen başarılı sonuçlara dikkat çekti. Öztürk, “Bu çalışmaların, bundan sonraki çalışmalara rehberlik etmesini temenni ediyoruz” diyerek, yeni projelere açık olduklarını vurguladı. Öztürk, ilgili akademi, sivil toplum kuruluşları ve tüm tarafları proje sunmaya davet ederken, iklim değişikliği ile deniz kirliliğinin çok büyük bir tehdit olduğunu anımsattı ve bu tehlikeyle mücadele edilmesinin hayati önemde olduğunun altını çizdi.



Geri Dön