29 / 03 / 2024

Kıyı şeridinin en cazip 14 yazlık projesi!

Kıyı şeridinin en cazip 14 yazlık projesi!

Yaz mevsimini yarıladığımız şu günlerde güney sahillerindeki projelerde hareket yaşanıyor



Krizden önce yapımına başlanan birçok projenin, ekonomideki düzelme ve tüketici güveninin de artmasıyla birlikte yeniden gün yüzüne çıktığını görüyoruz. Bazı inşaat firmaları da bu durumu fırsat bilerek güneyde yeni projeler geliştirmeye başladılar. Birçoğu butik villa projesinden oluşan yazlık projeler özellikle Bodrum bölgesinde yoğunlaşırken, Çeşme ve Alaçatı bölgeleri de bu hareketlilikten nasibini alıyor. İster kiralık olsun ister satılık, yazlık konutların fiyatları, sahip oldukları özelliklere göre değişiyor. Şehir merkezine yakınlık, denize olan mesafe, manzara, özel dekorasyon, bahçe büyüklüğü ve yüzme havuzu, fiyatı belirleyen en önemli unsurlar arasında. Bu hafta yazın son günlerini değerlendirmek için Ege ve güney sahillerinde yazlık konut alımı yapmayı düşünenlere yönelik Çanakkale, Kuşadası, Çeşme, Foça, Bodrum ve Antalya’daki alternatif projelere bir göz attık...

Seaview Regency Prestige/Bodrum

Bodrum’un tatil beldesi Küçükbük’te inşa edilen Seaview Regency Prestige, 13 adedi 2 katlı, 6 adedi 3 katlı, kendi bahçesi olan toplam 19 villadan oluşuyor.

6.900 metrekare arsa üzerinde 2.800 metrekare inşaat alanına sahip olan yazlık projenin inşaatına 2007 yılında başlandı. Seaview Regency Prestige’de fiyatlar 493.500 TL ile 599.250 TL arasında değişiyor. Yüzde 50 peşinatla ve 48 ay sıfır faizle konut sahibi olunabilen Seaview Regency Prestige’de peşinatlar 246.750 TL’den, taksitler ise 5.140 TL’den başlıyor. Projede alanları 192 metrekare olan tripleksler ve alanları 216 metrekare olan 2 katlı villalar bulunuyor. Açık mutfak, şömine, yetişkin ve çocuk yüzme havuzları, jakuzili banyo ve barın bulunduğu Seaview Regency Prestige’de 2 yıldır yaşam devam ediyor. Bodrum merkeze 20km uzaklıkta bulunan proje plajlara ise 5 dakikalık yürüme mesafesinde.

Bodream/Bodrum

Bodream, Kıyı Gayrimenkul tarafından Güllük Körfezi’nde yer alan Antik İasos’ta 53 hektar üzerinde hayata geçiriliyor. Fiyatların 117 bin Euro ile 160 bin Euro arasında değiştiği Bodream villaları için anlaşmalı bankalardan 120 ay vade ile yüzde 100’e varan konut kredisi kullanılabiliyor. 48 villalık ilk etabın tamamlandığı projede yaşam ağustosta başlıyor. Toplamda 772 villanın bulunacağı Bodream, 5 fazdan oluşacak ve 2013’de tamamlanacak. İçinde küçük bir alışveriş merkezi ile bir de sosyal kulübün bulunacağı projenin mimari konsepti Amerikalı Micheal Sorkin Studio tarafından, mimari uygulaması ise Boran Ekinci Architects tarafından gerçekleştirildi. Bodream’deki villalar isimlerini yeşilin tonlarından alıyor. Bodream villaları Olive (zeytin yeşili), Ivy (sarmaşık yeşili), Jade (açık yeşil), Moss (yosun yeşili) ve Lime (misket limonu yeşili) şeklinde sıralanıyor. Bodrum havalimanına 20 dakika mesafede konumlanan Bodream, içinde iyi korunmuş iki tiyatro ve pazar yerinin bulunduğu Iasos Antik Kenti’ne de 3 kilometre uzaklıkta.

İnşaatına 2009 yılında başlanan Bodream projesinde hemen teslim edilen villaların alanları 116, 145 ve 147 metrekare arasında değişiyor. 3 tip villanın yer aldığı projede villalar 4’lü bloklar halinde inşa ediliyor. Villaların ilk katlarının salon, mutfak ve yatak odaları, üst katta ise tek yatak odası ve ebeveyn banyosu yer alıyor. Üst katlardaki yatak odalarının her biri terasa açılıyor. Her villanın bağımsız girişi ve bahçesi bulunuyor.

Areon Bağ Evleri/Bodrum

İnşaatına Mayıs 2010’da başlanan Areon Bağ Evleri’nin Haziran 2012’de tamamlanması planlanıyor. 248 konuttan meydana gelen yazlık projede fiyatlar 46.314 TL’den başlıyor 129 bin TL’ye kadar yükseliyor. Taksitler ise 700 TL’den başlıyor. 60 bin metrekare arsa üzerinde 20 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Areon Bağ Evleri, Areon Yapı İnşaat tarafından Bodrum Tuzla’da hayata geçirilen bir proje. Areon Bağ Evleri’nde konutların alanları 44 metrekare ile 91 metrekare arasında değişiyor. Bodrum Merkez’e 20, Uluslararası Milas Havaalanı’na 10 kilometre mesafede olan Areon Bağ Evleri, 3 kilometre uzaklıkta yer alan Güvercinlik’te özel bir plaja da sahip bulunuyor. Areon Bağ Evleri’nde, 2 adet yüzme havuzu ve güneşlenme terası, 2 adet çocuk yüzme havuzu, 2 adet sosyal tesis binası yer alıyor. Projede 48 bin metrekare yeşil alan bulunuyor.

Garden Of Babylon Suites & Residences/Bodrum

Otelde ev sahibi olma sistemini Türkiye’ye getirerek yeni bir trend yaratan çakırlar Şirketler grubu geçtiğimiz sezon hizmete açtığı Garden Of Babylon’u 40 bin metrekare alan üzerine inşa etti. Farklı konseptlerden oluşan 23 king suite, 28 göl villası, 1 penthouse, 1 adet içinde şelale bulunan balayı suite ve 63 residans bulunuyor. Türkiye’de İlk defa uygulanan bu konsept oldukça ilgi gördü ve 55 residansın satışı gerçekleşti. Özellikle Rus ve Türk işadamları, futbolcular ve ünlü sanatçılar tarafından tercih edilen Gardens Of Babylon’da satın aldığınız evinizde isterseniz her türlü otel hzimetinden faydalanarak oturabilir yada oturmadığınız dönemde otele işletmeye verip size gelir getiren bir yatırıma dönüştürebilirsiniz. Tamamı deniz manzaralı 63 residans 1+1, 2+1 ve 3+1 daire yada dubleks villa olarak tasarlandı. 1+1 daireler 85 ve 94 metrekare, 2+1 daireler 93 ve 180 metrekare olarak değişiyor. 3+1 daireler ise 190 ve 197 metrekare büyüklüğe sahip... Residansların yüzde 90’ı sahiplerini bulurken yoğun talep üzerine projenin ikinci etabında bulunan 12 adet göl villası da satışa çıktı. Tüm residanslarda kartlı kapı sistemi, siemens ankastre beyaz eşyalar (bulaşık makinesi,çamaşır makinesi, fırın, seramik, ocak aspiratör) LG klima sistemleri, Smasung LCD Tv’ler, Vanucci mutfaklar, HUPPE jakuzi ve duşakabinler, küçük ev aletleri, tüm mobilyalar ve bahçe mobilyaları, ve daha birçok detay yer alıyor. Gümüşlük’e 1, Turgutreis’e 3, Yalıkavak’a 16, Bodrum Merkez’e 19 kilometre mesafede olan projedeki rezidanslar denize sıfır konumdalar.

Woodland Regency/Bodrum

Cumberland Properties’in geçtiğimiz yıl inşaatına başladığı Woodland Regency, hem yaz keyfi, hem de kış konforunun bir arada yaşamak isteyen Bodrum tutkunlarından büyük ilgi görüyor. Konacık’ta, çam ağaçları içerisindeki dubleks ikiz villalarda yıl boyunca Bodrum keyfini sürmek isteyen konut sahipleri, projenin yeni etap inşaatlarının sürmesine karşın sitede yaşamaya başladılar. 1 ve 2 odalı daire, 3 odalı villa seçenekleri, açık mutfak, jakuzili banyo, 2 adet yetişkin yüzme havuzu, 2 adet çocuk yüzme havuzu, mini golf alanı, kulüp binası, SPA merkezi, Sauna, Türk Hamamı, Bar, Wireless internet, resepsiyon hizmeti, 24 saat güvenlik, uydu kanalları ile her türlü donanıma sahip olan proje, bu yıl sonunda tüm alt yapısı tamamlanarak hayata geçecek.

Projede daire fiyatları 176.250 TL’den başlıyor. Çam ağaçları arasında bulunan dubleks ikiz villaların fiyatları ise 446 bin TL ile 517 bin TL arasında değişiyor. Merkeze ve plaja olan yakınlığı, 24 saat güvenlik ve site duvarları ile çevrili olması, site içerisinde kalan çam koruları ve Club House da yer alan sosyal aktiviteleriyle benzer projelerden ayrılan Woodland Regency ‘e, yabancı yatırımcılar da ilgi gösteriyor. Ağustos ayında yaşamın başlayacağı projede bulunan 62 konutun 33 tanesi satıldı. Bu projeden ev almak için ise yüzde 40 peşin veriliyor, geri kalan miktar müşteriye göre esnek tutuluyor.

Müşteri profilinin çoğunluğunu doktor, iş adamı ve finansçıların oluşturduğu proje, sınırlı sayıdaki daire ve villalar ile yeni sahiplerini bekliyor.

Troia River/Çanakkale

Troia River, Homeros’un İlyada destanının 21. bölümünden esinlenerek gerçekleştirildi. Çanakkale Sarıçay, Cuma pazarı mevkiinde inşa edilen Troia River projesinin temeli Ağustos ayında atılacak. Projenin inşaatı 2011 yılının Mayıs ayında tamamlanacak. Beş katlı binalardan oluşan projede ilk etabın ilk bloğu satışta. Troia River toplam bin 200 metrekarelik bir alana kuruluyor. Projenin toplam inşaat alanı ise 2.900 metrekare. İlk etaptaki toplam konut sayısının 54 olduğu Troia River’da konutların alanları 34 ile 100 metrekare arasında değişiyor. En ucuz konut 25 bin TL’ye, en pahalı konut ise 104 bin TL’ye satılıyor. Şimdiye kadar 20 adet konut satışının yapıldığı Troia River’da istenilen minimum peşinat yüzde 25, en düşük taksit ise 210 TL. Metrekare ortalama satış fiyatı 950 TL olarak belirlendi. Mimar Fatma Eren, İlyada destanından aldığı ilhamla Troia River projesini ortaya koydu, ırmağın dalgalarını, gözlerini, martıları imgeledi. Özgün ve farklı mimari konseptle oluşturulan proje giydirme cam cepheleri ve her kıvrımında bir anlam, bir öykü barındıran dış cephesiyle Türkiye’de gerçekleştirilen öykü ile tasarlanmış ilk projelerden olma özelliğini taşıyor.

Çolakoğlu Palmiye Evleri/Marmaris

Marmaris Anfi tiyatrosuna ve yaz-kış açık olan Marmaris Olimpik yüzme havuzuna yürüme mesafesinde hayata geçirilen Çolakoğlu Palmiye Evleri hemen teslim ediliyor. Çolakoğlu İnşaat tarafından Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Armutalan’da inşa edilen proje, 10 bin metrekare alan içerisinde 10 blokta 80 konuttan meydana geliyor. Alanları 150 metrekare olan 3+1 konutların fiyatları 220 bin TL’den başlıyor ve 270 bin TL’ye kadar yükseliyor. Banka konut kredisine uygun olan Çolakoğlu Palmiye Evleri için Garanti Bankası ile yapılan anlaşma kapsamında konut kredisi kullanılabiliyor. Projede, 450 metrekare yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, çocuk oyun alanı, otopark, yeşil alan, güvenlik ve rekreasyon alanları yer alıyor. 4 yıldır yaşamın devam ettiği projede son 16 konut kaldı.

Royal Residence/Antalya

Denizle arasında 800 metre gibi bir mesafesi olan Royal Residence, Antalya’nın batı ucunda yer alan Konyaaltı’nda dünyaca ünlü mavi bayraklı Konyaaltı Plajı’na, Beach Park’a, turistik yerlere, alışveriş merkezlerine ve şehir merkezine yakın konumda inşa edilmiş. Havaalanına 17 kilometre mesafede olan yazlık proje, Saklıkent Kayak Merkezi’ne 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ekol İnşaat’ın inşaatına 2009’da başladığı Royal Residence’ta konutlar sahiplerine hemen teslim ediliyor. 5 katlı 3 blokta 63 konuttan meydana gelen projede satışı devam eden son 12 konut için tüm bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor.
Fiyatların 61 bin Euro ile 119 bin Euro arasında değiştiği yazlık projede 1+1’ler 61 bin ile 71 bin Euro’ya, 2+1’ler 93 bin ile 109 bin Euro’ya, 3+1 dubleksler ise 119 bin Euro’ya satılıyor. Royal Residence’ta; alanları 61 ile 76 metrekare arasında değişen 1+1’ler, alanları 91 ile 144 metrekare arasında değişen 2+1’ler ve alanları 118 metrekare olan 3+1 konutlar yer alıyor. Projenin sosyal alanlarında; yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, sauna, fitness, 7/24 güvenlik ve kamera kayıt sistemi, wireless internet, merkezi uydu sistemi, barbekü, kamelya, çocuk oyun alanı ve otopark yer alıyor.

Cherryland 2/Kuşadası

Şengel İnşaat tarafından Kuşadası’nda inşa edilen Cherryland 2 bu bölgede kampanyalı satılan konut projelerinden. 4 katlı 2 blokta 52 konuttan meydana gelen projede konut dağılımı 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılmış. Fiyatlar 61 bin TL’den başlıyor 889 bin TL’ye kadar yükseliyor. Projede yüzde 40 peşin olarak verilip, ön sözleşme gerçekleştiriliyor. Kat irtifak tapusu çıktıktan sonra yüzde 60’ı banka kredisiyle veya peşin olarak ödenebiliyor. Şehir merkezine araç ile 5 dakika mesafede olan Cherryland 2, Tansaş, Koçtaş, Migros gibi alışveriş merkezlerine yürüme mesafesinde yer alıyor. Konutlar 2010 Aralık ayı sonunda teslim edilecek. Arzu eden müşteriler için FIAT ALBEA Otomobil +daire satışları da devam ediyor. Ayrıca, firma yurtdışı müşterileri için full mobilyalı ve dekorasyonlu daireler de satışa çıkarıyor.

Olivia Village/Foça

İzmir Foça Çanak Koyu’nda inşa edilen Olivia Village 18.037 metrekare alan üzerine kuruldu. Arsa alanının yüzde 30’u inşaat alanına ayrılmış durumda. Olivia Village’ta alanları 22 metrekare ile 170 metrekare arasında değişen, stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde toplam 80 rezidans bulunuyor. Eskidji tarafından geliştirilen Olivia Village projesinde yüzde 5 peşinatla 84 ay vade farksız taksit uygulanıyor. Olivia Village’te fiyatlar 34 bin Euro’dan başlıyor, 295 bin Euro’ya kadar yükseliyor. Olivia Village evlerinde peşinatlar 1.700 Euro’dan başlıyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 10 indirim uygulanıyor. İnşaatına 2008’de başlanan ve yaklaşık 1 yıldır yaşamın devam ettiği yazlık projede; televizyon, uydu kanalları, wireless internet erişimi, 24 saat güvenlik, çamaşırhane, oda temizlik servisi, tamir ve bakım teknisyenleri, alışveriş hizmetleri ve Foça’ya özel servis ile ulaşım imkanları sağlanıyor.  İzmir  Havaalanı’na 85 kilometre ve Çeşme’ye 152 kilometre mesafede olan Olivia Village, Ayvalık’a 133 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Olivia Village’ta yüzme havuzu, sauna, fin hamamı, fitness center, tenis kortu, basketbol sahası, mini futbol ve golf sahaları, bilardo salonu, internet kafe, açık hava satrancı, oyun salonu, açık ve kapalı çocuk oyun alanları, açık ve kapalı restoranlar, pide fırını, teras kafe, fıskiyeli meydan kafe, plaj kafe, havuz başı bar, mini market ve tv salonu bulunuyor.

Dalyan Residence/ Çeşme

Çeşme’de hemen teslim yazlık sahibi olmak isteyenler için ideal bir proje olan Dalyan Residence, 28 konutluk butik bir proje. 6 bin metrekare arsa üzerine kurulu projede alanları 76, 100 ve 150 metrekare arasında değişen konutların fiyatları 185 bin dolardan başlayarak 600 bin dolara kadar çıkıyor. 1+1’ler 185 bin dolar ile 240 bin dolar arasında; 2+1’ler ise 350 bin dolar ile 550 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Dalyan Residence’ta konutlar sahiplerine hemen teslim ediliyor. Atersan İnşaat tarafından hayata geçirilen yazlık projede yaklaşık 2 yıldır yaşam devam ediyor.

Dalyan Residence’ta resepsiyon servisi, restoranda ve dairelerde yiyecek ve içecek servisi, yıkama, ütü ve kuru temizleme servisi, uydu ve kablolu televizyon sistemi, ortak kullanım alanlarının temizlenmesi, teknik ve onarım servisi, istenildiğinde dairenin kiralanması hizmeti, kesintisiz güvenlik hizmeti, ortak yerlerin bitkilendirilmesi, ışıklandırılması ve bakımları, tüm otomasyon sistemlerinin işletilmesi ve bakımı gibi hizmetler mevcut. Ayrıca termal havuz bölümünde bulunan sauna ve dinlenme alanları rezidans sakinlerinin yaşamlarına sağlık katıyor.
Satışta son 8 konutun kaldığı proje residence daireler farklı metrekarelerde özel döşenmiş stüdyo, 1+1 ve 2+1den oluşuyor ve günlük haftalık aylık konaklama yapılabiliyor. Aylık sezonda stüdyo dairelerde 5.400 ile 6.750 TL arasında 2 kişi konaklayabiliyor. 1+1lerde bir ailenin konaklama bedeli 8 bin 100 ile 10 bin 900 TL iken; 2+1’lerde 12 bin TL ile 13 bin TL arasında değişiyor. Satışa çıktığı ilk günden bu yana projede bulunan konutlardan 20 tanesi satıldı.

Mamurbaba Palma Evleri/Çeşme

7.400 metrekare üzerinde 9 tripleks villadan oluşan ve son 4 konutun satışının devam ettiği Mamurbaba Palma Evleri’nde konutlar sahiplerine hemen teslim ediliyor. Fiyatların 500 bin Euro ile 550 bin Euro arasında değiştiği yazlık proje için Yapı Kredi Bankası Çeşme Şubesi, İş Bankası Gündoğdu Şubesi ve Akbank Alaçatı ile yapılan anlaşmalarla daha düşük faiz oranlarından konut kredisi kullanılıyor. Mamurbaba Palma Evleri’nde bodrum katı, giriş katı ve birinci katla birlikte 480 metrekare kullanım alanına sahip her villada 32 metrekarelik müstakil yüzme havuzu ve peyzaj uygulamalı bahçe bulunuyor. Her villanın bodrum katında 2 yatak odası, 1 çok amaçlı salon, açık mutfak, WC/duş ve makine dairesi yer alıyor. Villaların zemin katlarında; ebeveyn banyolu yatak odası, WC/duş, mutfak ve yemek köşesi, TV köşesi, şömine köşesi ve kış bahçesi bölümleri bulunuyor. Birinci katların oturma planında ise; ebeveyn yatak odası ve 2 banyolu oda yer alıyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 40 dakika mesafede yer alan Mamurbaba Palma Evleri; Çeşme’ye, Alaçatı Sörf Merkezine ve en yakın alışveriş merkezine 5 dakika mesafede bulunuyor.

Alaçatı Pietra Evleri/Alaçatı

Yaşamın başladığı ve son 2 villanın satışta olduğu Alaçatı Pietra Evleri’nde fiyatlar 340 bin Euro olarak sabitlendi. Tüm bankalardan konut kredisinin kullanılabildiği projeye Yapı Kredi Bankası Çeşme Şubesi, İş Bankası Gündoğdu Şubesi ve Akbank Alaçatı ile yapılan anlaşmalarla daha düşük faiz oranlarından konut kredisi kullanılıyor. FD Yapı’nın, İzmir Çeşme’nin beldesi olan Alaçatı’da inşa ettiği Alaçatı Pietra Evleri, 6 tripleks konuttan oluşuyor.

5 oda, 1 salon ve 4 banyodan oluşan villaların bodrum katları 62, zemin katları 88 ve 1. katları 78 metrekare. Villaların bodrum katlarında; 1 yatak odası, hobi odası, mini mutfak, WC/duş ve ütü çamaşır odası, zemin katlarında; 1 oda, mutfak, WC/duş, şömine ve TV köşesi ile üstü galeri boşluklu salon, birinci katlarında ise; yatak odası, WC/duş, ebeveyn banyolu giyinme odalı yatak odası bulunuyor. İnşaatına Kasım 2007’de başlanan ve Haziran 2008’de tamamlanan yazlık projede peyzaj uygulamalı bahçe ve 65 metrekare yüzme havuzu ile 60 metrekare dinlenme alanı bulunuyor. Alaçatı Sörf Merkezi’ne ve Shereton Oteli ile Ilıca Plajı’na 5 dakika mesafede olan villalar; İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 40 dakika, Çeşme’ye ve en yakın alışveriş merkezine ise 5 dakika mesafede yer alıyor. Arsa alanının 2.400, inşaat alanının 1.440 metrekare olduğu Alaçatı Pietra Evleri’nin her biri 240 metrekareden meydana geliyor.
 
Saklı Bahçe Evleri/Bodrum
Turizmin başkenti Bodrum, hem tatilciler hem de yatırım yapmak isteyenler için cazibe merkezi durumunda. Göltürkbükü ise Bodrum’un doğal güzelliği, mandalina bahçeleri ve nefis deniziyle en çok tercih edilen koylarından biri. Her yıl adeta ünlü akınına uğrayan koy, bu nedenle de çok popüler. Bu cennet koyda gerçekleştirilen Saklı Bahçe Evleri projesi ise 150 bin TL’den başlayan fiyatlarla, Bodrum’da ev sahibi olma fırsatı sunuyor. 10 dönüm arazi üzerine kurulan projede 300 civarında ağaç yer alıyor. Projede iki katlı 9 blok yer alıyor. 85 metrekarelik dört dairenin oluşturduğu her bir blok için 1 dönüm arazi ayrılmış durumda. 2 oda bir salondan oluşan daireler, oldukça geniş birer de terasa sahip. Ayrıca projede bir de 170 metrekare, 4 oda, büyük bir salon ve oldukça geniş bir mutfaktan oluşan bir konak yer alıyor. Dubleks olan konağın, 30 civarında meyve ağacının yer aldığı kendine özel bir de bahçesi var. Kalabalık aileler için planlanan konağın, iki katta da geniş birer terası bulunuyor. Her tür konforun düşünüldüğü Saklı Bahçe Evleri denize 300 metre mesafede ve oldukça büyük bir havuzu mevcut. Otoparkı ve güvenliği bulunan sitede, ayrıca bahçelerin bakımı da profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştiriliyor.
Seda Tabak/Hürriyet Emlak

Geri Dön