24 / 04 / 2024

Kızılay Romanlara prefabrik ev yapacak

Kızılay Romanlara prefabrik ev yapacak

Manisa'da yaşayan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 76 Roman vatandaş, ilçeye yerleştirilecek ve Kızılay tarafından prefabrik ev yapılacak



Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Gördes'e, yakınlarının yanına götürülen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 76 kişinin istedikleri ilçeye yerleştirilip, Kızılay tarafından prefabrik ev yapılacağını söyledi.

Güvenç, Çağdaş Romanlar Derneği Akhisar Şube Başkanı Erdoğan Şener, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir ve Türkiye Kızılay Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi ve mağdurlar arasından seçilen üç kişi ile makamında bir değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Güvenç şu bilgileri verdi:

Gördes ve Selendi'de sanayi yok, tarımsal faaliyetler iyi değil. Dolayısıyla iş imkanları sınırlı. Bu ailelerimizden sadece ikisi 1970 yılında Selendi'ye gelmiş, mülk sahibi olmuş.

Kızılay Genel Başkanlığı, Manisa'nın büyük ilçelerinde, yani iş imkanı olan yerlerde acil olarak 20 prefabrik ev kurmayı taahhüt etti. Ayrıca, bu insanlarımızın çocuklarını süratle okula başlatacağız. Belirli bir süre iaşelerini sağlayacağız. Kızılay bu kişilerin iki ay süreyle sabah akşam yemek, ısınma ve kıyafet ihtiyaçlarını karşılayacak.

`Dönmek istemiyoruz'

Çağdaş Romanlar Derneği Akhisar Şube Başkanı ve TBMM Roman Çalıştay üyesi Erdoğan Şener, olayların ardından devletin Romanlara sahip çıktığını söyledi. Şener, yaşadıkları şoku üzerlerinden henüz atamayan Romanlar'ın Selendi'ye dönmek istemediklerini de ifade etti.
 
Evren Kasırga/Hürriyet


Geri Dön