28 / 03 / 2024

Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli'nin inşaatı başladı!

Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli'nin inşaatı başladı!

Çankırı Çerkeş İlçesinin geleceği açısından büyük önem taşıyan ve özlemle beklenen Kızılcahamam-Çerkeş arasına yapılacak olan tünel inşaatı çalışmaları başladı.



Çerkeş İlçesinin geleceği açısından büyük önem taşıyan ve özlemle beklenen Kızılcahamam-Çerkeş arasına yapılacak olan tünel inşaatı çalışmaları başladı. 


Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada; 'Bölgemizin her türlü gelişmesine katkı sağlayacak, ilçemizi Başkent Ankara'ya bir adım daha yakınlaştıracak, Kastamonu, Sinop ve Karabük illerine yolculuk yapacak vatandaşlarımızı da ilçemizden geçirerek ilçemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak bu tünelin ısrarla takipçisi olan değerli Milletvekilimiz Hüseyin Filiz'e ve emeği olan herkese şahsım ve ilçem adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. İlçemize hayırlı uğurlu olsun." dedi. 

Çerkeş-Kızılcahamam yolu arasında yapılacak olan 2.2 kilometre uzunluğundaki tünel ile 49 kilometrelik yol ihalesi ikiye bölünmüş olup öncelikle 2.2 kilometre uzunluğundaki tahmini bedeli 50-60 milyon lira olan tünel için çalışmalar başladı. 


Tünelin yapılması ile Ankara'dan, Çerkeş, Atkaracalar, Bayramören, Kurşunlu, Karabük, Safranbolu, Eskipazar, Ovacık, Eflani, Bartın ve Kastamonu'nun bazı ilçelerine ulaşım sağlanacak. 

Milletvekili Hüseyin Filiz'de ara ara Çerkeş tüneline giderek incelemelerde bulunup, teknik ekipten bilgi alıyor. 


Bizim Çankırı


Geri Dön