25 / 04 / 2024

Kızılcahamam'da termal devremülk canlılığı

Kızılcahamam'da termal devremülk canlılığı

Türkiye'nin kaplıca cenneti Kızılcahamam'da devremülklerin ve tatilini buralarda geçirenlerin sayısı hızla artıyor



Asya Termal Tatil Köyü Genel Müdürü Zeki Çiftçi, 110 bin metrekare alan üzerindeki tesisler içinde 8 süit ve 1 kral dairesinin bulunduğu toplam 94 odadan oluşan 200 yataklı bir otel ile apart olarak da satışa sunulan Park Evleri, Damla Konakları, Seyran Konakları ve Teras Evleri olarak adlandırılan 4 ayrı stilde 11 bin 856 devremülk bulunduğunu söyledi.

Açıldığı günden bugüne yurt içi ve yurt dışından binlerce kişiyi ağırlayan tesislerin, bir çok önemli toplantı ve kongreye de ev sahipliği yaptığını belirten Çiftçi, tatil köyündeki devremülklerin sömestr ve yaz tatili dönemlerinin tamamen satıldığını kaydetti. Devremülk fiyatlarının 10 ile 25 bin TL arasında olduğunu ve özellikleri ile dönemlerine göre fiyatlarının değiştiğini aktaran Zeki Çiftçi, bir çok kişinin aileleriyle birlikte sağlıklı bir tatil amacıyla, kimilerinin ise yatırım amacıyla devremülk sahibi olduğunu ifade etti.

Bazı devremülk sahiplerinin konutlarını kendileri aracılığıyla kiraladığını dile getiren çiftçi, tatil köyünün özelliklerini ise şöyle sıraladı:"Asya Termal Tatil Köyü, kadınlar ve erkekler için ayrı kullanım alanlarına sahip yarı olimpik kapalı ve açık yüzme havuzları ile hamamlar,saunalar, spor alanları ve masaj odalarına sahip. Ayrıca tesislerimiz içinde 4 ayrı restoran ve 3 kafenin yanı sıra, spor ve oyun alanları mevcut. Misafir ailelerle birlikte yaz ve sömestr tatil dönemlerinde Asya Termal'e gelenlerin sayısı 2 binin üzerinde." Zeki Çiftçi, tesislerde 300 kadrolu çalışan bulunduğunu ifade ederek, tatil dönemlerinde çalışanların sayısının 350'yi geçtiğini vurguladı.

Akasya termal tatil köyü

Kızılcahamam'da ilk devremülk dönemini başlatan Asya Termal Tatil Köyü'nün ardından Akasya Termal Tatil Köyü de ilçe turizmini hareketlendirdi.

Akasya Termal Tatil Köyü Genel Müdürü Nuh Fidan, yaklaşık 17 milyon TL'lik bir yatırımla hizmete açılan tesislerde, 124 daireden oluşan 3 bin devremülk bulunduğunu kaydetti. Etrafın ormanlarla kaplı tatil köyünde hamamlar, saunalar, masaj ve spor kompleksi bulunduğunu ifade eden Fidan, bir kaç ay önce 2,5 milyon TL'lik bir bütçe ile ek sosyal tesisler için proje hazırlandığını söyledi.

Söz konusu proje kapsamında, yıl sonuna kadar ortak kullanım alanlarına yönelik termal yüzme havuzları ve sağlık merkezinin hayata geçirileceğini vurgulayan Fidan, şu bilgileri verdi:"Yaklaşık 4 ay önce yeni bir proje ile devremülk satışlarına hız verdik.

Kısa sürede Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce kişi hem geleceğe yönelik bir yatırım hem de tabiatla iç içe bir tatil için buraya akın etti. Özellikle emekliler tatil köyüne büyük ilgi gösterdi. Üç tip daire ve teras katlardan oluşan devremülklerin tamamı dayalı döşeli. Büyük tip daireler aynı anda 3-4 ailenin konaklayabilme özelliğiyle en çok ilgi görenler arasında. Tüm dairelerde günün 24 saati termal kaplıca suyu mevcut. Ayrıca dairelerin tamamında özel jakuziler var."

Ekonomik krize rağmen 4 ay içinde devremülk alanların sayısının 550'yi geçtiğini aktaran Nuh Fidan, şu an için tesislerde 40 kişinin çalıştığını, mevcut restoran, kafe ve spor alanlarına ilave yapılacak ek tesislerle birlikte çalışan sayısının 150'ye çıkacağını kaydetti. Nuh Fidan, devremülklerin 10 ile 15 bin TL arasında satışa sunulduğu ve özellikle Ankara'da yaşayan ailelerden büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.


Geri Dön