29 / 03 / 2024

Kızılırmak Projesi için 4 milyon metrekare alanda imar çalışması başladı!

Kızılırmak Projesi için 4 milyon metrekare alanda imar çalışması başladı!

Sivas Belediyesi Başkanı Sami Aydın, Kızılırmak Projesi kapsamında yaklaşık 4 milyon metrekare alanla ilgili imar çalışmalarının yapıldığını söyledi.



Belediye Başkanı Sami Aydın, Kızılırmak Projesinin Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları ile koordineli bir şekilde devam ettiğini söyledi. Şuanda sadece mülkiyet sorunlarının yaşandığını dile getiren Belediye Başkanı Sami Aydın: “4 milyon metre kare alan özel mülkiyete ait. İlk olarak özel mülkiyet sorununu çözmemiz gerekli. Mülkiyetlerin özüm noktasında imar çalışmalarımız sürüyor” dedi.


Kızılırmak Projesinin yaklaşık 26,5 milyon Euro maliyetinin olduğunu vurgulayan Başkan Aydın: “6,5 milyon metre kare alanın yaklaşık 4 milyon m2 civarında özel mülkiyet olması nedeniyle mülkiyetlerin çözüm noktasında iki bölgede imar uygulaması yapıyoruz.  Mülkiyet sorunları aşılmadan o bölgede bir ok çalışmayı başlatmamız söz konusu değil. Cumhuriyet Üniversitesinin şuan paket arıtma tesisi var. Ancak Sivas’ın Kızılırmak güneyinde maalesef kanalizasyon hatları arıtma tesisine ulaşamıyor. Yani öyle bir kolektör hattı yok. Kızılırmak’ın hem güneyinde hemde kuzeyinde ana kolektör hatları oluşturarak bu hatları arıtma tesisine bağlamayı planlıyoruz. Bu hatlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla ortak çalışmamız devam ediyor. IPAD kapsamında yaklaşık 26.5 milyon Euro maliyeti olan bir çalışma bunun yüzde 85’i hibe olacak şekilde projemiz yürüyor. Mülkiyetleri de çözdüğümüzde inşallah en kısa zamanda başlayacağız. Bu hem Cumhuriyet Üniversitesi’nin arıtma ile ilgili yaşadığı sorunları ortadan kaldıracak hemde Kızılırmak’ın güneyinde bulunan bölgelerin bütün atık suları arıtma tesisine ulaşmış olacak” ifadelerini kullandı.


Sivas Memleket


Geri Dön