25 / 04 / 2024

Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi için çalışmalar başladı!

Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi için çalışmalar başladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara- Kırıkkale karayolu üzerinde, Kızılırmak Vadisi içinde yer alacak dev rekreasyon alanı "Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi" için çalışmalara başladıklarını belirtti...



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara- Kırıkkale karayolu üzerinde, Kızılırmak Vadisi içinde yer alacak dev rekreasyon alanı "Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi" için çalışmalara başladıklarını belirterek, "İlk etapta yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanda hem Ankaralıların hem de Kırıkkalelilerin yararlanacağı bir dinlenme, eğlenme ve piknik alanı oluşturacağız" dedi. 


30 KİLOMETRELİK ALAN Gökçek, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi'nin ilk etap çalışmalarım önümüzdeki yılın ortalarında tamamlamayı hedeflediklerini de bildirdi. Gökçek, 30 kilometre uzunluğundaki Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi'nin değerlendirildiğini hatırlattı. Yapılan toplantılar sonucunda, vadideki tabii güzelliklerin, ulaşım kolaylığının ve su unsurlarının,  Ankara  ve Kırıkkale halkının eğlenmesi, dinlenmesi, mesire ve piknik gibi etkinlikler açısından değerlendirebilmesi fikrine varıldığını belirten Başkan Gökçek, bu amaçla nehir boyundaki 30 kilometrelik bir alanda rekreasyon alam oluşturulmasına karar verildiğini bildirdi. Başkan Gökçek, şunları söyledi: "Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi bu kapsamda 12.02.2013 tarihinde 244 sayılı kararıyla dev rekreasyon alam projesinde ilk adımı atmıştı. 30 kilometrelik Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi'nin ilk etabı olan Irmak Beldesi ile Kalecik yol ayrımı arasında kalan yaklaşık 500 bin metrekarelik rekreasyon alam için hemen çalışmalara başladık. 


İhale, iş ve işlemlerinin yürütülmesi ve uygulama çalışmalarım gerçekleştirmek üzere de Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığını görevlendirdik. Bu kapsamda Ankara ve Kırıkkale'yi ortak bir piknik alanında buluşturacak rekreasyon alam projesinin Irmak Beldesi ile Ankara -Kırıkkale karayolu Kalecik yol ayrımı arasmda kalan 1. Etabım oluşturan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığımız tarafından hazırlandı. Söz konusu planlar Kırıkkale İl Genel Meclisi ve Irmak Belediye Meclisi'nin Ağustos aymda imzalanan kararlarıyla onaylanarak yürürlüğe girdi." Planların onaylanarak yürürlüğe girmesi üzerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının hemen harekete geçerek "Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi" rekreasyon alam ilk etabının peyzaj projeleri, mesire, konaklama ve oturma alanlarının tasarımına başladığım bildiren Başkan Gökçek, "Kızılırmak Vadisinde mesire yerlerinin yanı sıra, Kızılırmak'la bütünleşen peyzajlar, ağaçlandırma alanları, çocukların oynayıp eğlenebileceği, koşu ve yürüyüş yolları, bisiklet yollan gibi her yaştan insanın ilgisini çekecek etkinlik alanları oluşturulacak. Böylece inşallah önümüzdeki yılın ortalarında hem Ankaralılar hem de Kırıkkaleli hemşehrilerimiz ortak dev bir mekana kavuşmuş olacaklar" diye konuştu. 


Günboyu Gazetesi


Geri Dön