25 / 04 / 2024

Kızılırmak Yeşil Vadi projesini Melih Gökçek üstlenecek!

Kızılırmak Yeşil Vadi projesini Melih Gökçek üstlenecek!

Kırıkkale’nin gelişimesini sağlayacak projelerin değerlendirildiği toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Kızılırmak Yeşil Vadi projesini gerçekleştireceğini müjdeledi



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’e kazandırdığı çok sayıdaki rekreasyon alanın kazandırdığı tecrübe, ve birikimi Başkent’in komşusu Kırıkkale’ye taşımaya hazırlanıyor. Başkan Gökçek, Kızılırmak nehri kıyısında gerçekleştirilecek Yeşil Vadi Projesi’ni de üstlenmeye hazır olduğunu söyledi.


Kırıkkale Valiliği’nce, Kırıkkale Polis Evi’nde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın koordinasyonunda gerçekleşen toplantıda, KırıkkaleValisi Ali Kolat,  Ankara  Büyükşehir Belediye  Başkanı Melih Gökçek, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile milletvekilleri ve söz konusu kurumların bürokratları katıldılar.


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Melih Gökçek başkanlığında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’te çok sayıda rekreasyon alanını başarıyla gerçekleştirdiğini ve Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi’nde tecrübesinden istifade etmek istediklerini dile getirdiler.


Bu sözlerin ardından Başkan Melih Gökçek, Kızılırmak Nehri civarında bu yıl gerçekleştirilmesi planlanan Yeşil Vadi rekreasyon alanı projesi hakkında projenin gerçekleştirilmesinde izlenecek hukuki süreç ve proje ile ilgili konular hakkındaki düşünce ve önerlerini katılımcılara iletti.


Proje ile ilgili bazı bilgileri incelediğini,  proje kapsamında kalan hazine arazileri ve özel mülkiyet konusu olan bölümlerle ilgili hukuki sürecin tamamlanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle Başkent’te Kentsel Dönüşüm Projelerinde vatandaşlarla nasıl uzlaşma yoluna gittiklerini ve vatandaşlara nasıl değişik alternatifler sunulabileceğini örneklerle anlattı.


Başkan Gökçek kamulaştırma sorunun halledilmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak projenin ihalesinin 1 ay içerisinde tamamlanacağını ve 4 ay sonrada projenin biteceğini söyledi.   


Özellikle Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay olmak üzere Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’dan olumlu işaretler alan Başkan Gökçek konuşmasını şu müjdeler ile tamamladı;


“Biz zaman kazanmak için projeyi hemen ihale edelim, 1 ay içerisinde bu iş hallolsun, yani bu nasıl bir proje olacak ortaya çıksın.  Zaman kazanalım. Ben uzun zamandır rekreasyon alanlarıyla ilgili yenilikler için çalışıyorum. Ben kısa bir süre önce, 20 gün Çin’e, 15 gün Amerika’ya,  9 gün de Avrupa’ya gittim, sırf rekreasyon alanlarıyla ilgili araştırmalar yapmak için. Ona göre ihaleler hazırladık 10 bin adet malzeme gelecek. O hazır malzemelerden de buraya aktarma yapacağız. Burada gerçekleştireceğimiz çalışmalardan çok memnun olacağınızı düşünüyorum.”   


Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön