26 / 04 / 2024

Kızılırmak'ta ziraat meslek yüksekokulu kurulacak!

Kızılırmak'ta ziraat meslek yüksekokulu kurulacak!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Kızılırmak'ta ziraat meslek yüksekokulu kurulacağını söyledi



Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, "Kızılırmak ilçemizde kuracağımız ziraat meslek yüksekokulunda çiftçiler yüksek öğrenim alırken öğrenciler de geniş uygulama alanlarına sahip olacak" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Kızılırmak'ta gelecek akademik yılda açılacak ziraat meslek yüksekokulu yurt binası ve kampüs alanında incelemelerde bulundu.

Ziyarette, Rektör Savaş'a danışmanı Ali Haseki, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, İl Genel Meclisi üyesi Tuğrul Kaya da eşlik etti.

Prof. Dr. Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İç Anadolu'da önemli iklimsel özelliklere sahip olan ilçenin ciddi bir tarım potansiyeli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bölge birçok özelliğiyle ülkemizde nadir bulunan tarımsal alanlardan birine sahip. Su sorunu yok, iklimi çok güzel, yüksekliği uygun. Bölge, bu özellikleriyle İç Anadolu'nun Çukurova'sı olmaya aday. Çeltik üretimiyle ülkemizin sayılı bölgelerinden biri olarak görülüyor. Ülkemizin çeltik ihtiyacının yüzde 13'ünü bu bölge karşılıyor."

-"ÇİFTÇİLER DE EĞİTİLECEK"-
Gelecek akademik yılda okulun tamamlanarak öğrenci alacağını belirten Rektör Savaş, "Ziraat meslek yüksekokulumuz sadece öğrencilere değil burada üretim yapan çiftçilere de hizmet verecek. Okul bünyesinde kurulacak çiftçi eğitim merkezlerinde Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek çiftçiler mesleki eğitime tabi tutulacak. Çiftçilerimiz bu destek sayesinde bilimsel düzeyde meslek eğitimi alırken öğrencilerimiz de bu bölgenin geniş tarım alanlarında uygulama yapma imkanına sahip olacak. Okulumuz bu özelliğiyle Türkiye'de bir ilke imza atmış olacak" diye konuştu.

Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal da bölge halkının üniversiteyi çok istediğini, bunu her fırsatta belirttiklerini ifade ederek, "Bölgenin gelişimi açısından ilçeye okulun gelmesi çok önemli. Çiftçiler kendi güçleriyle bilimsel eğitimi birleştirerek daha verimli tarım yapmak istiyor" dedi.
AA


Geri Dön