29 / 03 / 2024

Kızıltoprak'a olimpik yüzme havuzu geliyor!

Kızıltoprak'a olimpik yüzme havuzu geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetiminden sorumlu 'Denetim Komisyonu" üye seçimi için olağanüstü toplandı.



Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetiminden sorumlu 'Denetim Komisyonu" üye seçimi için olağanüstü toplandı. Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdiirlüğü'nde gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda Denetim Komisyonu üye seçimi Belediye Başkanı Menderes Türerin MHP'nin de üye göndermesi için komisyonun 5 kişiden oluşmasına ilişkin önerisinin kabulüyle başladı. Komisyonun 5 kişiden oluşması oy birliğiyle karara bağlanırken Denetim Komisyonu üyelikleri için Ak Parti, CHP ve MHP ortak liste sundu. Listede Ak Parti'den Mustafa Eroğlu. Halil Çilengir. 

Mesut Kocagöz, MHP'den Mehmet Cengiz Büyükgebiz, CHP den Sıtkı Soydal gizli oylamanın ardından komisyona seçildi. 

Büyükşchir'in olağanüstü meclisinde ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Kızıltoprak Mahallesinde amatör sporlar için kullanılan kompleks içinde kendisine ayrılan 183 dönüm alan içinde 37 dönümü kullanmadığı gerekçesiyle yeniden planlama isteği görüşüldü. 

Başkan Tiircl. başkanlığının ilk döneminde Antalya'da 33 bin kişilik stadyum ve spor salonunu yapma niyetiyle yola çıktığı dönemde 100. Yıl da amatör spor kulüplerinin kullandığı alanı. 

Kızıltoprak'ta Vakıflara ait alana taşıdıklarını söyledi. Bunun için üçlü protokol imzaladıklarını kaydeden Başkan Türel, protokol kapsamında Vakıf mülkiyetindeki 30 dönümlük alanı da ticareti alan olarak planlandığını fakat İdare Mahkemesi tarafından bu planlamanın iptal edildiğini söyledi. 

Görevden ayrıldıktan sonra karşılıklı protokol fesihlerini yaşandığını ve işin duraksadığmı anlatan Başkan Türel. 

"Antalya gibi deniz şehrinde uluslararası müsabakaların yapılacağı kapalı yüzme havuzu yok. Bu bir ihtiyaç. Gençlik Spor Genel Müdürlüğünce, gereken projeler tamamlandı, 20 milyon TL ödeneği ayrıldı ama alan bulunabilmesi zor. Husus benim belediye başkanı seçilmemden sonra geldi diye konuştu.Bu konuda yapılan çalışmalar neticesinde Vakfılar ve Spor Genel Müdürlüğü ile üçlü görüşmeleri hızlandırarak asgari müştereklerin sağlandığını anlatan Başkan Türel. "Üç kamu kurumunun en önemli yetkileri çalışmayı bu şekle sokarak meclisimizin takdirine sunulabilir hale getirdik dedi. 

Görüşmelerin ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün bölgede kullanmadığı 30 hektarlık alanın ticaret alanı. 7 hektarın da semt spor sahası olarak planlanmasıyla Antalya'ya devletin olimpik kapalı yüzme havuz yapımına olanak sağlayacak imar plan değişikliği oyçokluğuyla kabul edildi. Mecliste ayrıca Antalya'nın doğu ilçeleri için Manavgat'ta Büyükşehir Belcdiyesi'nin kuracağı asfalt plcnt tesisinin de imar planları kabul edildi. Yapılan planlama doğrultusunda asfalt plcnt tesisi Manavgat'ın Hacıobası Mahallesi'nde kurulacak. 


Antalya Beyaz


Geri Dön