19 / 04 / 2024

KOBİ’lerde lider sektör inşaat!

KOBİ’lerde lider sektör inşaat!

Ekonominin temel aktörlerini oluşturması itibariyle hükümetin ekonomi politikaları arasında öncelikli bir yer edinen KOBİ'ler, Türkiye'nin G20 dönem başkanlığı sırasında sahnenin ana aktörü olmaya hazırlanıyor.



Hükümetin KOSGEB aracılığıyla KOBİ'lere sağladığı KOBİ Destek Programı, bugün çok sayıda küçük ve orta büyüklükteki işletmenin temelini oluşturuyor. Türkiye'nin G20 dönem başkanlığı sırasında Uluslararası Ticaret Odası (ICC) işbirliğinde gerçekleştirmeyi planladığı dünyanın ilk KOBİ Forumu'nun da hükümetin ekonomide KOBİ önceliğinin altını çizen bir girişim olarak dikkat çekiyor.


Eleman.net tarafından 180 bini aşan KOBİ üzerinden gerçekleştirilen "Türkiye'nin KOBİ Haritası Araştırma Çalışması'na göre, KOBİ sayısında son 5 yılda yüzde 819’a varan bir artış yaşanıyor.


2014 yılında ise bir önceki yıla göre yüzde 15 artış yaşayan KOBİ’lerden sektörel olarak en büyük payı yüzde 8,17 ile inşaat alıyor. Hemen ardından sırasıyla; yüzde 6.87 ile gıda, yüzde 6.61 ile tekstil, yüzde 5.11 ile imalat, yüzde 4.87 ile bilgisayar, internet ve BT teknolojileri geliyor.


TOKİ Haber


Geri Dön