28 / 03 / 2024

Koç, Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’ne sponsor oldu!

Koç, Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’ne sponsor oldu!

Koç Holding, Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’nin kongre blokuna 5 milyon 900 bin TL ödeyerek sponsor oldu.



Koç Holding, Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’nin (EFKM) kongre blokuna sponsor oldu. Proje tamamlandığında 9 bin metrekare alana sahip kongre bloğuna Koç Holding tarafından belirlenecek bir isim verilecek. Anlaşma kapsamında Koç Holding Eskişehir Ticaret Odası’na (ETO) 5 milyon 900 bin TL sponsorluk bedeli ödedi.


ETO Başkanı Metin Güler, ocak ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada EFKM inşaatının devam ettiğini belirterek Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan (BEBKA) alınan 10 milyon lira hibeden sonra sponsorluk anlaşmasıyla 5 milyon 900 bin TL’lik bir hibe daha sağlandığını ifade etti. Projenin 2018 yılında tamamlanacağını ve 78 milyon liralık yatırım yapılacağını vurgulayan Güler, EFKM’nin kent ekonomisine yıllık 200 milyon dolarlık katma değer sağlamasının beklendiğini dile getirdi. Güler, EFKM’de yılda 12 fuar düzenleneceğini kaydederek, 62 bin 300 metrekarelik inşaat sahasında yapılan bina kompleksinin 13 bin metrekarelik bölümünün fuar ve fuaye alanı, 9 bin metrekarelik kongre bloğu ve önümüzdeki 50 yılın ihtiyacını karşılayacak 10 bin metrekarelik ETO hizmet binasından oluştuğunu hatırlattı. Güler, gelecekte ihtiyaç olması halinde inşaat alanının 70 bin metrekareye çıkarılabileceğini söyledi.


2018 fuarları için talep geliyor


Güler sözlerini şöyle sürdürdü: “Koç Holding’in desteği projemizin gerçekçi ve sürdürülebilir olduğunu gösteriyor. Bu kompleks bugünü değil, geleceği düşünerek tasarlanmıştır. Örneğin bisikletinizi emniyete alacağınız alanlardan, elektrikli aracınızı şarj edeceğiniz istasyona; alternatif enerji kaynaklarını kullanabileceğimiz rezerv alanlardan helikopter pistine kadar her türlü imkan burada kendine yer bulmaktadır. Binalarımız yeşil binalardır, çevreye duyarlıdır. 16 bin üyeye sahip olan ve her yıl 1.500 yeni üye kabul eden odamızın 123 yıllık tarihindeki en önemli projesine hızla devam ediyoruz. 2018 yılında fuar düzenlenmesine yönelik şimdiden talep gelmeye başladı.”


Kızılinler’e yatırımcı arayışı


Ocak ayı ETO meclis toplantısına katılarak bir konuşma yapan Eskişehir Valisi Azmi Çelik ise kentin dinamikleri arasında turizmin önemli bir yeri olduğuna vurgu yaparak, kongre turizmine yönelik çalışma içinde olduklarını ifade etti. Termal turizmde kentin potansiyelini kullanmak istediklerini belirten Çelik, özellikle Kızılinler Termal Turizm Bölgesi konusunda yatırımcı beklediklerini sözlerine ekledi.


Dünya 



Geri Dön