19 / 03 / 2024

Koç Grubu'na rekabet kurulundan neden izin çıkmadı?

Koç Grubu'na rekabet kurulundan neden izin çıkmadı?

Koç Grubu’na bağlı Setur Servis'in, Yıldız Holding’e bağlı Beta Marina Liman ve Çekek İşletmesi A.Ş. ile Pendik Turizm Marina Yat ve Çekek İşletmesi A.Ş.’nin hisselerinin devralmasına Rekabet Kurulu’ndan izin çıkmadı.



Bu konuda başlatılan nihai incelemenin sonuçlandığı beldirilirken, Beta Marina Liman ve Çekek İşletmesi A.Ş. ile Pendik Turizm Marina Yat ve Çekek İşletmesi A.Ş.’nin hisselerinin tamamının Setur tarafından devralınmasına izin verilmemesine karar verildiği kaydedildi. Bu işleme, Koç Holding’in İstanbul City Port Marina bakımından, ilgili pazarda hakim duruma gelmesine ve böylece piyasadaki rekabetin önemli ölçüde azaltılmasına yol açacak nitelikte olması nedeniyle izin verilmediği de ifade edildi. 


Setur’un satın almak istediği Beta Marina, 2007 yılının kasım ayında kurulmuştu. Ülker grubuna bağlı Beta Marina’nın yönetim kurulu başkanlığını Hüseyin Avni Metinkale, başkan yardımcılığını da Halil Cem Karakaş yürütüyor.


Sözü edilen İstanbul City Port Marina, Büyükada’ya 6 mil uzaklıkta. Burada 11 yüzer iskele ve 752 bağlama kapasitesi bulunuyor. Koç grubu, daha önce de Kalamış Marina’nın işletme hakkından vazgeçtiğini, bunun nedeni olarak da, marinanın imar planıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmaması gösterilmişti. Ancak Özelleştirme İdaresi, kısa süre sonra marinanın yeni planını Resmi gazete’de yayınlamıştı. 


Milliyet




Geri Dön