19 / 03 / 2024

Koç Grubu'nun kârını Veliefendi projesi arttırdı!

Koç Grubu'nun kârını Veliefendi projesi arttırdı!

Sanayici Koç Grubu'na gayrimenkul dopingi..The istanbul Veliefendi'deki dairelerini devralan grup bu sayede ikinci çeyrek kârını 299 milyon TL artırdı. Grup şimdi projedeki 110 dairesini satışa çıkardı.




YDA Grup'un Kurtuluş İnşaat ile birlikte Zeytinburnu'ncla Koç Holding'e ait arazide hayata geçirdiği The İstanbul Veliefendi projesinde Koç Holding'e ait olan anahtar teslimi 110 daire satışa sunuldu. İstanbul'un merkezi yerleşim yerlerinden Veliefendi'de inşa edilen projede YDA'ya ait tüm daireler tükendi. 



FİYAT 1.1 MİLYON TL 

Koç Holding'e ait kalan 3+1 ve 4+1 tipteki 110 dairede ise fiyatlar yüzde 1 KDV dahil 1.139.032 TL'den başlıyor. Ticari blokta ise Prof. Dr. Turan Güneş Bulvarı'na cepheli 34 mağaza yer alıyor. Bu mağazalardan Koç Holding'e ait 14 dükkan da bu dönem içerisinde kiracılarıyla buluşmaya devam ediyor. Koç Grubu bu proje sayesinde 2014 yarı bilançosunda karını önemli ölçüde artırmıştı. 


Koç Holding'in ikinci çeyrek net kârı, Veliefendi gayrimenkul projesi kapsamında elde edilen 299 milyon liralık tek seferlik gelirin etkisiyle yüzde 49 artışla 872.4 milyon lira oldu. Tek seferlik gelir dışarıda tutulduğunda ise şirketin net kârı önceki yıl aynı dönemine göre yüzde 2 civarı geriledi. 


Koç'un faaliyet raporunda yer alan açıklamada ise "Projede 226 adet daire ile 14 adet ticari alan teslim alınmıştır. Teslim alınan birimlerin toplam gerçeğe uygun değeri 337.8 milyon TL olarak takdir edilmiş, teslimi gerçekleşen kısım karşılığında Koç Holding aktifinden çıkış yapılacak arsanın devrinden 299 milyon TL tutarında vergi öncesi işlem kârı elde edilmiştir" denildi.

Akşam


Geri Dön