29 / 03 / 2024

Koç Vakfı'nın Asmaçatı Alışveriş ve Buluşma Noktası açıldı!

Koç Vakfı'nın Asmaçatı Alışveriş ve Buluşma Noktası açıldı!

Vehbi Koç Vakfı 'nın yatırımcısı olduğu Asmaçatı ABN, İzmir'in semti Balçova'da Koç Ailesi 'nin katılımıyla açıldı. Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arsel, İzmir 'e has ‘çardaklı alışveriş noktalarını ' modernleştirerek yeni bir konsept oluşturdukl



İzmir'in Balçova semtinde kurulan Asmaçatı Alışveriş ve Buluşma Noktası (ABN), Koç Holding ailesinin katılımıyla açıldı. Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel,  İzmir  'e has ‘çardaklı alışveriş noktalarını ' modernleştirerek yeni bir konsept oluşturduklarını belirtti.

Bir süre önce yenilenerek 5M formatında hizmete giren Balçova Migros mağazasının ardından aynı arazi üzerindeki Asmaçatı Alışveriş ve Buluşma Noktası da törenle hizmete girdi. Törene Koç Holding şžeref Başkanı Rahmi Koç, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir iş dünyasından temsilciler katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova 'daki bu bölgenin alışveriş merkezi yatırımlarıyla büyümeye devam ettiğini, yatırımların İzmir ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi. Bölgede geçmişte sadece Migros mağazasının bulunduğunu, zaman içinde diğer yatırımlarla Migros 'un geride kaldığını ifade eden Kocaoğlu “Migros bu   yatırımla bir sıçrama yapmış oldu ” dedi. Semahat Arsel de törende yaptığı konuşmada, merkezin kurulduğu araziyi 1994 yılında dönemin Egebank ortaklarından Hüseyin Bayraktar 'dan satın aldığını, o yıllarda Balçova 'nın İzmir 'in unutulmuş bir köşesi olduğunu, Migros mağazasının açılmasıyla Balçova bölgesinin hareketlendiğini ve yeni alışveriş merkezi yatırımlarıyla bugünkü gelişmiş halini aldığını söyledi.

Büyüklüğü 28 bin metrekare  

Balçova Belediyesi 'nin arsa içinde boş kalan kısmın değerlendirilmesi konusunda ısrarlı talebi üzerine Asmaçatı Alışveriş ve Buluşma Noktası projesinin ortaya çıktığını kaydeden Arsel “İzmir 'e has çardaklı alışveriş noktalarını modernleştirerek İzmirlilere, çocukları ve dostlarıyla keyifli bir buluşma noktası yaratmaya çalıştık. Mimariden marka seçimlerine kadar titiz bir seçim sürecimiz oldu ” dedi. Merkezin açılış kurdelesi, Koç Holding şžeref Başkanı Rahmi Koç, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ve Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından kesildi. 27 bin 775 metrekare arazi üzerine kurulan merkezde 18 işyeri bulunuyor.

AA


Geri Dön