19 / 04 / 2024

Kocaeli 2015 yatırımlarında kültür merkezi, spor salonu ve restorasyon çalışmaları bulunuyor!

Kocaeli 2015 yatırımlarında kültür merkezi, spor salonu ve restorasyon çalışmaları bulunuyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2015 yatırımları hakkında bilgilendirme yaptı. 2015 yılı içinde ilde kültür merkezi, spor salonu, FİFA standartlarına uygun saha ve de restorasyon çalışmaları yapılacak.



İlçelerimizin ihtiyaçlarına ve gelen taleplere göre proje ürettiklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu “ Çayırova’mıza yarı olimpik yüzme havuzumuz çok yakışacak. Önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşünüyorum. Amatör sporcularımız, gençlerimiz ve halkımız bu tesisten faydalanacak. Bu projeyi çok önemsiyorum. Tek düşüncemiz var oda gençliğimizin geleceğe yaşadıkları yerde en iyi imkanlarla hazırlanmasıdır” açıklamasını yaptı.


 


3 İLÇEYE OKUL TİPİ SPOR SALONU


Proje toplantısından 3 ilçeye okul tipi spor salonu yapımı kararı da çıktı. Gölcük, Çayırova ve Karamürsel ilçelerin de yapılacak okul tipi spor salonlarından hem öğrenciler hem de çevrede ki vatandaşlar faydalanabilecek.


SEVİNDİKLİ VE KARAAĞAÇ KÖYLERİNE KÜLTÜR MERKEZİ


Hizmet binalarının yapımına dönük sunum da Körfez ilçesinin Sevindikli ve Kandıra’nın Karaağaç köylerine kültür merkezlerinin yapımına da başlanması kararı çıktı. Başkan Karaosmanoğlu “Bu iki köyümüze yapacağımız kültür merkezlerinin çevre köylerde ki vatandaşlarımıza da hizmet vermesini planlıyoruz. Önemli bir eksiği ortadan kaldıracağız. Halkımız gerek düğün salonu gerek toplantıları gerekse hizmet anlamında birçok ihtiyacını buradan karşılayabilecek. Köylümüzün mutlu olması ve yaşadığı yerde hayata kaliteli biçimde devam etmesi tek amacımızdır “ ifadelerini kullandı.


 


DOĞANTEPE’YE FİFA STANDARTLARINDA SAHA


Başiskele ilçesinde bulunan Doğantepe mahallesine FİFA standartlarında saha yapılacak. Bölgede ki önemli bir ihtiyacı karşılayacak tesiste amatör müsabakalar oynanabilecek. Antrenmanlarında yapılabileceği sahada, gençlerin sağlıklı bir şekilde spor yapması amaçlanıyor. Projenin 2015 yılı içerisinde bitirilmesi planlanıyor.


KARAMÜRSEL İMAM HATİP LİSESİNE SPOR SALONU


Başkan Karaosmanoğlu Karamürsel İmam Hatip Lisesi’nde yapılacak spor salonuna da onay verdi. İçerisinde çok amaçlı toplantı salonunun olacağı proje, okulun ve çevrenin ihtiyaçlarına karşılık verecek. Konferansların ve eğitim çalışmalarının yapılacağı çok amaçlı tesiste, okulun daha kaliteli eğitim vermesi için fiziki şartlarda görülen eksikliklerin giderilmesine katkı sağlayacak. Spor salonu içerisinde basketbol, voleybol ve diğer salon sporları rahatlıkla yapılabilecek.


SEKA 1. KAĞIT FABRİKASINDA RESTORASYON


Restorasyon çalışmalarına önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, SEKA 1. Kağıt Fabrikasında Mekanik Atölye ve Taşlı Değirmen yapılarını tekrar gün yüzüne çıkartacak. Restorasyonu tamamlanacak makinelerin sergilenmesi sağlanacak. Bunun yanı sıra Başiskele Seymen’de bulunan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devir olan Makine Kimya Endüstrisi tesisleri için de dönüşüm projelerinin uygulanmasına karar verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön