20 / 04 / 2024

Kocaeli Adliyesi'nin ek binasi ne zaman yapılacak?

Kocaeli Adliyesi'nin ek binasi ne zaman yapılacak?

Kocaeli Adliyesi binasının yetersizliği nedeniyle yaşanan sıkıntının bir ölçüde de olsa giderilmesi için çözüm üretildi. Adliye binasının yanında bulunan cafenin bulunduğu hazineye ait 1512 metrekarelik alana ek bina yapılacak.



Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başsavcılığın uğraşları sonucu Adliye binasının yanında bulunan cafe-restaurantın bulunduğu hazineye ait 1512 metrekarelik alana Adliye için ek bina yapılacak. Cafe-Restaurant’ın boşaltacağı hazineye ait alanın bir bölümü de yeşil alan olarak kalacak. 


MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’ndan imar düzenlemesi oy birliği ile kabul edildi. Konu bugün yapılacak meclis toplantısında görüşülecek ve büyük ihtimalle onaylanacak. Adalet Bakanlığı’nın TEİAŞ ile yaptığı anlaşma gereği yıkılan SEDAŞ’ın yamuk binasının bulunduğu, halen açık otopark olarak kullanılan alana da Adliyenin yanındaki alanı boşaltacak olan cafe-restaurant gelecek. Kafe, otopark olarak kullanılan yerde ticari faaliyetlerini sürdürecek. 


MECLİS GÜNDEMİNDE 108 MADDE

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında bugün 15.00’te başlayacak meclis toplantısında çoğunluğunu imar konularının oluşturduğu 108 maddelik gündem ele alınacak. 



Özgür Kocaeli




Bu haber Kocaeli Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Adliye binasının D-100 kısmında bulunan yeşil alanda yapılacak ek bina 8 katlı olacak. Alan karşılığında SEDAŞ’ın yıkılan binası bulunduğu arsa belediyeye verilecek.


Kocaeli Adliye Sarayı binası, yeni mahkemelerin kurulması ve dosya sayısının giderek artması nedeniyle artık yeterli gelmediği belirtildi. Bazı mahkemeler adliye binasının dışında farklı mekanlara geçerken, her gecen gün artan iş yükü nedeniyle dar gelmeye başlayan adliye sarayı için yeni bir ek bina yapılması kararı alındı.


10 YILLIK ÇALIŞMA


Yeşil alan olarak kullanılan Adliye Sarayı’nın D-100 Karayolu tarafındaki alana, 8 katlı bir ek bina yapılacak. Karşılığında eskiden SEDAŞ’a ait olan, daha sonra Adalet Bakanlığı’na geçen ve hasarlı olduğu için üzerinde bulunan binası yıkılan arsa, belediyeye verilecek. Bu arsa yine yeşil alan olarak kullanılacak. Yapılacak olan ek hizmet binasıyla Kocaeli Adliye Sarayı’nın önümüzdeki 10 yıllık sorunu ortadan kaldırılmış olacağı belirtiliyor.


Kocaeli


Geri Dön