27 / 04 / 2024

Kocaeli Akçaray Tramvay hattında düzenleme yapıldı!

Kocaeli Akçaray Tramvay hattında düzenleme yapıldı!

Kocaeli'nin ulaşımına ivme kazandıracak Akçaray Tramvay hattı çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Akçaray Tramvay hattı işlemlerinin bulunduğu cadde ve sokaklarda Ramazan Bayramı nedeniyle başlanan hazırlıklar sona erdi.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına ivme kazandıracak Akçaray Tramvay hattı çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Akçaray Tramvay hattı işlemlerinin bulunduğu cadde ve sokaklarda Ramazan Bayramı nedeniyle başlanan hazırlıklar sona erdi. Vatandaşların ulaşımını rahatlatmak amacı ile bayram öncesi hafta sonu da asfalt çalışmaları devam etti. Yapılan düzenlemeler ile tramvay hattı güzergahı boyunca vatandaşların Ramazan Bayramı ziyaretlerini daha kolay ve güvenli yapabilmeleri sağlandı.

 

ULAŞIMIN GÜVENLİĞİ İÇİN

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşların bayram boyunca ziyaretlerini rahatlıkla ve güvenle yapabilmesi için tramvay çalışmalarının bulunduğu caddeler üzerindeki tüm hazırlıkları bitirdi. Öncelikle tramvay çalışma güzergahında ulaşımın daha güvenli olması için asfalt çalışmalarını bayram öncesi hafta sonu da sürdürüldü. Daha önce altyapı çalışmalarında sona gelinen Gazi Mustafa Kemal Bulvarı boyunca araçların daha konforlu hareket etmesi için yollar düzeltildi.

 

BAYRAM ÖNCESİ 

Yahya Kaptan Mahallesi’nin en çok kullanılan caddelerinden Akasyalar Caddesi, Sarımimoza Caddesi ve Necip Fazıl caddelerini birbirine bağlayan kavşakta asfalt çalışmaları yapıldı. Böylelikle kesintisiz bir asfaltta seyir sağlanmış oldu. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda ise daha önce imalatı yapılmış olan tramvay hattının paralelindeki lastik tekerlekli araçların kullanacağı yolun asfalt çalışması yapıldı. Bu kısımda yaklaşık 250 metre yol asfaltlandı.

 

GÜZERGAH SAYISI

Hanlı Sokak ve Salkım Söğüt caddelerinde beton yol imalatları tamamlanırken Sarı Mimoza Caddesi’ndeki asfalt yol ile birleştirilerek kesintisiz hale getirildi. İzmit Şehirlerarası Terminali’nin Ramazan bayramı tatili yoğunluğu dikkate alınarak, otogarın yanında bulunan Elzem Sokak bayram öncesinde araçların kullanabileceği hale getirildi. Böylece alternatif güzergah sayısı artırılmış oldu. Öte yandan araç ve yayalar için güvenlik tedbirleri ihmal edilmedi. Kaza olasılığını asgariye indirmek için tüm trafik levhaları ve işaretçileri gerekli yerlere yerleştirildi.


Manşet Kocaeli


Geri Dön