26 / 04 / 2024

Kocaeli Başiskele'de 3 yeni mahalle konağı inşa ediliyor!

Kocaeli Başiskele'de 3 yeni mahalle konağı inşa ediliyor!

Başiskele Belediyesi, mahalle halkının sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği semt konaklarını yaygınlaştırıyor. İnşası devam eden 3 yeni konağın ise ilerleyen aylarda hizmete girmesi bekleniyor.



Başiskele Belediyesi, mahalle halkının sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği semt konaklarını yaygınlaştırıyor.

Sepetlipınar, Serindere ve Yeşilkent mahallelerinde Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezleri’nin açılışını gerçekleştiren Başiskele Belediyesi 3 semt konağının daha inşasını sürdürüyor. Başiskele Belediesi, Semt Konakları ile eğitimden sağlığa, kültürel etkinliklerden sosyal yardımlaşmaya kadar pek çok hizmet daha hızlı şekilde ailelere ulaştırmayı hedefliyor. İnşası devam eden 3 yeni konağın ise ilerleyen aylarda hizmete girmesi bekleniyor.

Şehitekrem, Doğantepe ve Camidüzü mahallelerinde inşaatı devam eden 3 konakta eğitim odaları, sergi alanı, kütüphane, etüt odası, okuma salonu, internet salonu, kafeterya ve idari bölümleri bulunacak. Mahalle halkının isteğine göre çeşitli faaliyetlerin gerçekleştiği binalarda, öğrenciler ve aileleri için her şey düşünülmüş.

Yapılan konaklar ile mahalle bazında insanlar arasında kaynaşma ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Özellikle ev hanımlarının ve çocuklarına yönelik düzenlenecek eğitici seminerlerin kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağız. Bu semt konakları, birlikteliğe katkı sağlayan önemli sosyal yaşam merkezleri haline gelecek” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön