27 / 04 / 2024

Kocaeli Belediye binası taşınacak!

Kocaeli Belediye binası taşınacak!

İzmit sahil bölgesindeki mülkünde vatandaşlara hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni bir binaya taşınmanın arifesinde. Büyükşehir’in, iki yıl içinde Merkez Bankası’nın Kültür Tepesi karşısındaki binasına taşınacağı öğrenildi.




2007 yılından sonra Belsa Plaza’daki hizmet binasından İzmit sahil bölgesindeki yapımı tamamlanan binaya taşınan Büyükşehir Belediyesi, yine bir taşınmanın arifesinde. Yapımına kısa bir sürede başlanması beklenen Merkez Bankası’nın yeni binada hizmet vermeye başlamasının ardından belediyenin tüm birimlerinin MB’nin mevcut binasına taşınacağı bildirildi. Taşınma işleminin ise iki yıl süreceği kaydedildi.



HİZMET BİNASININ TARİHÇESİ

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binasının bulunduğu alan 1985 yılında Kocaeli Valiliği tarafından İzmit Ticaret ve Sanayi Odası’na kiraya verildi. İzmit Belediye Meclisi 13 Kasım 1985 tarihinde 112 sayılı kararla bu alanı ticaret ve sanayi odası binası olarak imar planına işledi. İzmit Belediyesi, 24 Ağustos 1988 yılında alana inşaat ruhsatı verince Ticaret ve Sanayi Odası binasının yapımı bir süre sonra tamamlandı. Daha sonra İzmit Büyükşehir Belediyesi’nce satın alınan bina, belediye meclisinin 16 Kasım 1993 tarih 349 sayılı kararıyla belediye hizmet sahası olarak kullanılmaya başlandı.


4’TE BİR FİYATINA ALINDI

Daha sonra Bayındır Holding’in satın aldığı binanın bulunduğu alan bu kez sağlık tesis alanı olarak ilan edildi. Bina 1999 depreminde büyük hasar gördü ve uzun süre atıl durumda bekledi. 2004 yılına kadar bu şekilde bekleyen bina bu süre zarfında tinercilerin ve ayyaşların mekânı haline geldi. Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından binayı 4’te 1 fiyatına satın aldı. Daha sonra yapılan güçlendirme çalışmalarıyla Büyükşehir Hizmet Binası haline getirildi ve kente kazandırıldı.


2009’DA BELSA DEVREDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi uzun süre Belsa Plaza’da hizmet verdi. 2009 yılının mayıs ayında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan arasında yapılan anlaşma ile Belsa Plaza’nın İzmit Belediyesi’ne devredilmesine karar verildi. Büyükşehir Belediyesi sahilde bulunan bir dönem Sanayi ve Ticaret Odası binası olarak yapılan binaya geçti.


SAHİLE TAŞINDI

2007-2008 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinin sahilde yapılan düzenleme ile hizmete giren yeni hizmet binasına taşındı. Yıllarca atıl durumda duran ne yapılacağına bir türlü karar verilemeyen bina Büyükşehir’in bedelini ödemesi sonrasında hizmet binasına dönüştürüldü. Yaklaşık 8 yıldır mevcut binasında hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bir binaya geçeceği bildirildi. İzmit Öğretmenevi bölgesinde yapılacak olan yeni binaya taşınacak olan Merkez Bankası’nın şu an bulunduğu binası ise Büyükşehir’e devredildi. MB’nin bağlı olduğu İl Özel İdaresi’nin Büyükşehir’e devredilmesi sonrasında bütün mal varlıkları da belediyeye devredilmişti.


13 BİN METREKARE ALAN

13 bin metrekare hizmet alanı olan Merkez Bankası Kocaeli Şubesi, yeni yerine taşınması sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bütün birimleriyle bu binaya taşınacak. Bu geçişin de yaklaşık olarak iki yılı bulması bekleniyor. Yeni Merkez Bankası yapılması sonrasında mevcut binada tadilat çalışmasına başlanacak. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinin taşınma işlemleri başlanacak



MB İÇİN YENİ BİNA

Bu arada Merkez Bankası’nın İzmit Öğretmenevi bölgesinde kurulacak yeni binasının yapımı için ihalenin de önceki gün gerçekleştiği bildirildi. İhalenin sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanmasının beklendiği de edinilen bilgiler arasında. 


Kocaeli Gazetesi 



Geri Dön