19 / 04 / 2024

Kocaeli Belediyesi, Bilgievleri’nde Anne Okulu Projesi'ni uygulamaya koyacak!

Kocaeli Belediyesi, Bilgievleri’nde Anne Okulu Projesi'ni uygulamaya koyacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetleri arasında başı çeken ve Türkiye’ye örnek olan Bilgievleri yeni eğitim - öğretim dönemine hızlı başladı. Anne Okulu Projesi yine gözlerin Kocaeli’ne çevrilmesine neden olacak.



Bilgievleri bu yıl çocukların yanı sıra anneleri de eğitim şemsiyesin altına alacak. Özellikle bu sezon uygulanacak olan “Anne Okulu” Projesi yine gözlerin Kocaeli’ne çevrilmesine neden olacak.



ANNE OKULU TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK


Yaz dönemi boyunca üzerinde çalışılan ve adını Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ndan alan proje Bilgievleri’nin annenin çocuk üzerindeki tartışmasız etkisini de ne kadar önemsediğini ortaya koydu.




ANNE OKULU PROJESİ


Proje, Bilgievleri’nde devam eden değerler eğitimi çalışmalarına destek amacıyla ortaya çıktı. Projenin ana temasını “anne” kavramı oluşturdu.


PROJE NASIL UYGULANACAK?


Proje, haftalık seminerler dizisi halinde planlanan toplamda 7 konu üzerinden programlanacak. 4 konu ortak olarak tüm bilgievlerinde uygulanacak. Diğer 3 konu ise bölgesel ihtiyaçlar neticesinde bilgievi idarecisi, eğitmenleri, danışma ve rehberlik uzmanları ile istişare edilerek karar verilecek. Anneler 7. hafta sonunda mezun olacak, 8. Hafta ise toplu bir eğitim semineri ile sertifika programı düzenlenecek.


ANNELER SINAVA GİRECEK


Annelere, 4. hafta sonunda vize, 7. hafta sonunda ise final sınavı yapılarak başarı derecelendirmesi yapılacak. Dereceye giren ilk üç anneye hediyeler verilecek.Anne okulu eğitim programında; Etkili İletişim – Aile içi iletişim sorunları Anne-Baba Tutumları – Nasıl bir ebeveynim? Çocuk ve Ergenlik Dönemi – Gelişim dönemi özellikleri Okul Problemleri – Okul dönemi ve sorunları konularında dersler verilecek. Eğitimlerde Ali Çankırılı’nın “Anne-Baba Okulu” kitabı takip edilecek.


ANNELERE ÖDEV VERİLECEK


Her hafta ders programı kapsamındaki konu işlenecek ve haftalık aile-ev ödevleri verilerek diğer haftaya kadar uygulanması istenecek. Teorik bilginin pratikte uygulanmasına önem verilecek. Sunularda yazınsal, görsel ve işitsel tüm etkinlik ve sunulardan faydalanılacak. Ayrıca danışma ve rehberlik uzmanlarının hazırladığı dokümanlar kullanılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön