23 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir Meclisi'nde Kent Konut tartışıldı!

Kocaeli Büyükşehir Meclisi'nde Kent Konut tartışıldı!

Büyükşehir Meclisinde CHP'nin Kent Konut ile ilgili sorularına cevap verilirken, "Sayıştay Denetçisinin Kent Konut 26 Milyon TL zarara uğratılmıştık' raporunun gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Başkan Karaosmanoğlu denetçi hakkında dava açılması gerektiğini söyledi



Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı, önceki gün Recep Topaloğlu Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclise Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Başkanlık ederken mecliste 114 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı. Çoğunluğunu İmar konularının oluşturduğu mecliste ayrıca İsimlendirme Komisyonu'nun raporları da ele alındı. CHP grubunun Kent Konut ile ilgili olarak sunduğu Sayıştay denetçisinin raporunda yazmış olduğu "Kurum 26 milyon TL zarara uğratılmıştır" iddialarına Büyükşehir Genel Sekreteri Tahir Büyükakın cevap verdi. Başkan Karaosmanoğlu, Sayıştay denetçisinin böyle bir rapor hazırlamasının yanına kar kalmaması için hakkında dava açılması gerektiğini belirtti. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAZİSİ SATILAMAZ 

CHP Meclis Grubu'nun Kent Konut ile ilgili vermiş olduğu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Biiyükakın Kent Konut ile ilgili olarak gerçekleştirdiği sunumda, " Kent Konut ile ilgili Sayıştay raporu yayınlandı. Sayıştay'ın bu raporlarında kurumun zarara uğrayıp uğramadığı gibi bir şey çıkartılamaz. Kurumun zarara uğrayıp uğramadığını araştırıp karar verecek merci Sayıştay 5'inci dairesidir. Sayıştay'ın denetçisinin verdiği rapor hüküm değildir görüştür. Hüküm verecek olan Sayıştay dava daireleridir. Arsa malikleri ile Kent Konut arasında yapılan sözleşmede teslimatın gecikmesi durumunda kira ödemesi şartı vardır. Konutların teslim tarihi Kentsel Dönüşüm davası nedeniyle geciktiği için kira ödenmiştir. Daire satış bedellerinden 26 Milyon zarar edildiği söylendi. Tuana evlerinin yapıldığı yer de ev yapmak yerine arsa satsaydınız şu kadar para kazanırdınız hesabı yapıyorlar. Kentsel Dönüşüm amacıyla kamulaştırılan arazilerin satılması imkansızdır. Sayıştay denetçisinin raporuna göre 56 milyon TL zarar ettirmişiz. Bunlar yargılanırsa hiçbiri aleyhimize sonuçlanmaz. 


ADLİYE BİNASI KARTEPE'YE 

Meclis başlangıcında ek gündem maddesi olarak Kartcpe'ye yapılacak yeni Adliye binası ile ilgili günde teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi, "Yeni bir adliye binası arayışı var. Biliyorsunuz Kartepe'de Adliye binası yok, Başiskele ve Derince'de yok. Merkez Adliye binası da yetersiz. Büyük bir yer gerekiyor. Köseköy'deki eski askeriyenin kullandığı hava alanı yeri var. 170 dönüm adliye için 50 dönümde metro merkez istasyon için kullanılmak üzere alacağız. Bunları merkezde bulmak kolay değil. Metro için tahsisi yapıldı." 


MUTLU KÖY PROJESİ

Büyükşehir meclisinde 'Engelsiz Köy' ve 'Atla Terapi' Projeleri'yle ilgili ortak raporlarda ele alındı. Proje kapsamında Derince Tahtalı Gölcti kenarında "Mutluköy Yaşam Merkezi" adıyla Engelsiz Tatil Köyü kurulacak. Engelliler bu merkezde aileleriyle birlikte belirli sürelerle kamp yapma imkânı bulacak. Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi arasında yapılan protokolle; engelli bireyler Kartcpe'de atla terapi de yapabilecekler. 


CAMİ YERİ ONAYLANDI

İzmit Seka Devlet Hastanesi yakınındaki bin 372 metrekarelik Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclisine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu alanda müftülüğün cami yapılması talebi, meclis toplantısında görüşüldü. Seka Devlet Hastanesi 'nde yatan hasta ve yakınları ile bölgede oturan ve işyeri bulunanlara hitap edecek cami yapımı için Anıtlar Kurulu'nun onayladığı yerle ilgili imar planı değişikliği meclis tarafından onaylandı. 


KARTEPE'YE TELEFERİK 

Kartepc Belediyesi'nin yapacağı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenecek "Teleferik Projcsi'ne ait imar planı değişikliğiyle ilgili komisyon kararı Büyükşehir Meclisi'nde görüşülecek. Derbent'in üst kesimi ile Kuzuyayla Tabiat Parkı arasında 5 kilometre uzunluğundaki Teleferik Hattı meclisten geçerken bir sonraki meclis toplantısı 16 Mart günü yapılacak. 


Mavi Kocaeli Gazetesi


Geri Dön