29 / 03 / 2024

Kocaeli Büyükşehir'den Niğde'ye Ömer Halisdemir Parkı!

Kocaeli Büyükşehir'den Niğde'ye Ömer Halisdemir Parkı!

15 Temmuz gecesinde darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde şehitler anıtı ve park için kolları sıvadı.




15 Temmuz gecesinde darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, doğup büyüdüğü yer olan Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde şehitler anıtı ve park için kolları sıvadı. 8 bin metrekarelik alana yapılacak Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir Parkı, Ay Yıldızlı bayrağımız temalı olup, projede şehitler anıtı ve 30 metrelik bayrak direğine asılı Türk Bayrağı yer alacak.



AY YILDIZ TEMALI OLACAK


Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun girişimleri ile 15 Temmuz darbe girişiminin sembolü olan Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in adı doğduğu yerde yaşatılacak. Bu kapsamda Şehit Halisdemir’in doğduğu Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde 8 bin metrekarelik alanda Ay Yıldızlı temalı park yapımı için çalışmalar başladı.


30 METRELİK BAYRAK DİREĞİ


Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in adını taşıyacağı parkın dört bir tarafında Ay Yıldızlı bayrağımız sergilenecek. Toplam yeşil alanın 5 bin 550 metrekare olacağı parkta 15 Temmuz Şehitler Anıtı bulunacak. Alanda ilgi çeken başka bir nokta ise 30 metrelik bayrak direği olacak. Böylece Ay Yıldızlı bayrağımız bölgedeki her noktadan rahatlıkla görülebilecek.


HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ


Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir Parkı’nda ziyaret edecek vatandaşların her türlü ihtiyaçları düşünüldü. Parkta yürüyüş yolları, yeşil alanlar, piknik alanı, spor sahası, fitnes alanları, oturma-dinlenme alanları yer alacak. Meyve bahçeleriyle süslenecek parkta kameriyeler, sulama sistemleri, aydınlatma sistemleri, otopark, çevre duvarı, ferforje çitler ve giriş kapıları ile dekoratif çeşmeler bulunacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön