24 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir’in dev arsasına İranlı işadamı talip!

Kocaeli Büyükşehir’in dev arsasına İranlı işadamı talip!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin boşaltılan eski sebze-meyve hal tesisleri ve mevcut itfaiye binasının bulunduğu 50 dönümlük dev arazisine İranlı işadamı İsrafil Abutalibov talip oldu.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin boşaltılan eski sebze-meyve hal tesisleri ve mevcut itfaiye binasının bulunduğu 50 dönümlük dev arazisine İranlı işadamı İsrafil Abutalibov talip oldu.


Büyükşehir Belediyesi, Körfez Mahallesi’nde 1978 yılında yapılan 47 dönüm alan üzerindeki eski meyve sebze hal binası ve 1990’lı yıllarda eski Belediye Başkanı Sefa Sirmen döneminde yapılan mevcut itfaiye binasının bulunduğu 50 dönümlük dev araziyi satışa çıkartmıştı.

 
İKİ AVM ARASINDA

Büyükşehir Belediyesi’nin satışa çıkarttığı 50 dönümlük dev arazi Carrefoursa AVM ile 41 Burda AVM arasında kalan bulunuyor. İzmit Körfez Mahallesi sınırları içinde bulunan arazi, kentin gelişmekte olan en güzel yerlerinden birisi. Bu alanda lüks konutlar, otel ve AVM gibi yatırımlar yapılabilecek.  


 

İRANLI İŞADAMI TALİP

2011 yılından bu yana İstanbul’da yap-sat işi yapan, İstanbul dışında Bursa’da da tarihi mekanları satın alarak orijinaline uygun restoren ederek işleten İsrafil Abutalibov, araziye talip oldu. İran’ın Tebrizli bölgesinden olan Abutalibov Şirketler Grubu Başkanı ve sahibi işadamı İsrafil Abutalibov, araziyle ilgili girişimlerde de bulunmaya başladı.    

 

ARAZİYİ  İNCELEDİLER

Uzun süredir ilimizde yatırım yapmak isteyen İranlı yatırımcı, Büyükşehir Belediyesi’nin dev arazisinin satışı büyük bir fırsat oldu. Araziyi başka yatırımcılara kaptırmak istemeyen İranlı işadamı, bugün (pazar) eksperlerini ilimize gönderdi ve araziyi yerinde inceletti.


BÜYÜKŞEHİR’E GİDECEK 

Eksperler, araziyi inceledikten sonra, arazinin konumu, bölgesi, gelişim düzeyi hakkında işadamı İranlı yatırımcı işadamı İsrafil Abutalibov’a detaylı bilgi aktaracak. İranlı yatırımcı, arazinin yerini beğenirse yarın veya salı günü Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek ilgililerle masaya oturacak.


İSRAFİL ABUTALİBOV ŞİRKETLER GRUBU  

Türkiye’de hızla büyüyen hizmet ve yatırım gruplarından biri olan İsrafil Abutalibov Şirketler Grubu’nun temelleri 50 yıl önce atıldı. 1989 yılında İsrafil Abutabilov’un ailesi, şirkete çocukları Abutabilov’un ismini ekleyerek yollatına devam etti. İran Tabriz bölgesinden olan İsrafil Abutalibov şirketleri, Azerbaycan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde sanayi tesisleriyle ülkenin üretim gücüne katkı sağlamakta ve güçlü distribütörlük ağı ile 50 yıldır hem kendi hem de önemli firmaların bölge temsilciliklerini yürütmekte. Grubun turizm ve inşaat yatırımları hala yurtdışı ve yurtiçinde devam etmekte. İsrafil Abutalibov, işi 27 yıl önce babasında devralmış ve hızla büyüterek sürdürüyor.



Manşet Kocaeli


Geri Dön