20 / 04 / 2024

Kocaeli Çayırova Emek Mahallesi'nde dönüşüm protesto edildi!

Kocaeli Çayırova Emek Mahallesi'nde dönüşüm protesto edildi!

Kocaeli Çayırova'lı vatandaşlar, kentsel dönüşüme tepki göstermek ve projenin iptal edilmesi için İzmit Kuruçeşme'de bulunan Kocaeli İdare Mahkemesi'ne gelerek dilekçelerini verdiler.



Kocaeli Çayırova Emek Mahallesı'nde 2014'tekı mahkeme kararına rağmen yine gündeme gelen kentsel dönüşüme karşı mahalleli yine yargıya başvurdu. Yapılan açıklamada ise, "Biz buradan Çayırova ve Büyükşehır başkanımıza sesleniyoruz. Bızı muhatap almadıkları sürece kesinlikle rantsal dönüşüme karşı çıkacağız" denıldı.Çayırovalı vatandaşlar, kentsel dönüşüme tepki göstermek ve projenin iptal edilmesi için İzmit Kuruçeşme'de bulunan Kocaeli İdare Mahkemesi'ne gelerek dilekçelerini verdiler. 


Çayırova'da 2009 yılında başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi, İnönü ve Emek mahalleleri sakinlerinin Kocaeli İdare ve Vergi Mahkemeleri" ne açtıkları dava sonucu proje iptal edilmişti. İnönü ve Emek Mahalleleri sakinleri, mahallelerinde kendilerinin fikri ve rızası alınmamasına ve mahkemenin durdunna kararına rağmen, projenin devam etmesi üzerine Kuruçeşme'de bulunan Kocaeli İdare ve Vergi Mahkemeleri'ne önünde gelerek Kentsel Dönüşüm istemediklerini anlatan dilekçelerini mahkemeye teslim ederek dava açtılar. 


2014'TE İPTAL EDİLMİŞTİ 


Kocaeli İdare Mahkemesi'ne dilekçe vermeden önce beraberindeki mahalle sakinleri ile birlikte açıklama yapan İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştınne ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, "2003 yılında dava açtık, davamız mahkeme kararı proje 2014 yılında iptal edildi. İptal edilmesine rağmen Çayırova Belediyesi kararı uygulamadı. Seçim zamanı Şevki Demirci ben halkın istemediği hiçbir yanlışı yapmayacağım demişti. Buna rağmen geçtiğimiz Eylül ayında bilgimiz dışında TOKİ'ye plan göndermiş. 


FİKRİMİZİ BİLE ALMADILAR 


Buna rağmen lıalkın istememesine rağmen, mahkemenin iptal etmesine rağmen proje yapılmak isteniyor. Biz buradan Çayırova ve Büyükşehir başkanımıza sesleniyoruz. Bızı muhatap almadıkları sürece kesinlikle rantsal dönüşüme karşı çıkacağız. 11 Vekilimiz 1 sanayi Bakamınız var. Defalarca ulaşmamıza rağmen fikrimizi bile almadılar. Bizler yüzde 95 hak sahıbıy iz. tapularımız var. Bızı yerimizden yurdumuzdan etmelerine buraya rantsal dönüşüm yapmalarına izm vermeyeceğiz" dedi. Açıklamanın ardından mahalle sakinleri idare mahkemesine dilekçelerim vererek olaysız bir şekilde dağıldılar.



Demokrat Gebze


Geri Dön