24 / 04 / 2024

Kocaeli Çayırova'nın 1/5000 ölçekli imar planı hazırlanıyor!

Kocaeli Çayırova'nın 1/5000 ölçekli imar planı hazırlanıyor!

ÇAYIROVA Belediye Başkanı Şevki Demirci, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000 ölçekli imar planının tamamlanmasını bekliyoruz. Ardından biz de 1/1000 ölçekli planı hazırlayacağız." dedi.



ÇAYIROVA Belediye Başkanı Şevki Demirci dün Çayırova Belediyesi'ne Emek Mahallesi sakinleri tarafından yapılan yürüyüşü art niyetli bulduğunu dile getirdi. Emek Mahallesi'ne belediye başkanlığı seçildiği günden bu yana devasa hizmetler yapıldığını kaydeden Demirci yaptığı değerlendirmede, "Beş milyon TL harcanarak yapılan altyapı çalışmaları yeni tamamlandı. 4 milyon TL'lik üstyapı ihalesi gerçekleşti. Vatandaşlar her şeyin hemen olup bitmesini istiyor ancak bu işler de ihale yapılmadan gerçekleşmiyor" diye konuştu. Düne kadar doğalgaz olmayan mahallede günümüz itibariyle konutların yüzde 80'ine doğalgaz geldiğini beliılen Başkan Şevki Demirci, "AK Parti olarak hizmet gitmediği söylenilen mahallede yüzde 41 oranında oyla birinci parti olarak çıktık" diye konuşup hizmet yapılmadığına dair söylemleri de bu oy oranının çürüttüğünü ima etti. 


Emek Mahallesi sakinlerinin inşaat yapabilmek için ruhsat talebini de değerlendiren Başkan Demirci, "Bilindiği üzere burada bir  TOKİ  vakası yaşandı ve gündemden bir süre önce kalktı. Biz bu konuda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000 ölçekli imar planının tamamlanmasını bekliyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nin de bir kusuru yok çünkü söylediğim gibi TOKİ meselesi yeni kapandı. KBB'nin 1/5000 ölçekli planları hazırlamasının ardından biz de 1/1000 ölçekli planı hazırlayıp bu konuyu da çözüme kavuşturacağız" dedi. 


Başkan Demirci, "Biz de bu izinlerin çıkmasını, inşaatların başlamasını istiyoruz. Belediye olarak bizim de avantajımıza olacaktır çünkü bu durumda harç bedeli tahsil edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000 ölçekli imar planı en kısa sürede hazırlanacaktır" diye konuştu. 


Demokrat Gebze


Geri Dön