19 / 04 / 2024

Kocaeli Darıca Belediyesi yatırıma doymuyor!

Kocaeli Darıca Belediyesi yatırıma doymuyor!

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ''Şu anda yapımı devam eden 6 tane semt sahamız var sene sonuna kadar bitecek. Değişik mahallelerde 20 tane park yapıyoruz, mahalle konaklarından en az iki tanesini başlatmayı planlıyoruz. İçlerinde aile semt polikliniği olacak''dedi.



Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak düzenlediği basın toplantısında katılımlarından dolayı bütün basın mensuplarına teşekkür ederken, 15 Temmuz darbe girişiminin devam etmekte olan projelerine de büyük darbe vurduğunu ifade etti. 2014 Yerel seçimlerinde halka verdikleri bütün sözlerin arkasında olduklarının altını çizen Başkan Karabacak ,“Şu anda yapımı devam eden 6 tane semt sahamız var sene sonuna kadar bitecek. Değişik mahallelerde 20 tane park yapıyoruz, mahalle konaklarından en az iki tanesini başlatmayı planlıyoruz. İçlerinde aile semt polikliniği olacak. Balyanoz Koyunda çalışmalarımız devam ediyor, sahil 4.etap çalışmalarımız aynı şekilde devam ediyor. Bağlarbaşı’na kapalı spor salonu projelendirmesi bitti.Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü bünyesinde karate branşını açtık , boks ve güreş branşlarımızı da yakın zamanda açacağız. Üst yapı çalışmaları kapsamında parke serim çalışmaları devam etmekte. Kanalizasyon, asfalt çalışmaları yapılıyor, yağmur hatları yenileniyor. Bilgi evlerimizde açtığımız etüt sınıflarımızda ortaokulda okuyan öğrencilerimiz için İngilizce, fen ve matematik branşlarında eğitimler veriyoruz. Bu yıl 46 öğrenci Anadolu ve fen liselerine giriş yaptı bilgi evlerinden. 550 civarında ÖSS’ye hazırlanan öğrencimiz kültür merkezimizde çalışma yapıyor. Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Halkımıza 2014 yılında vaat ettiğimiz projeleri teker teker hayata geçireceğiz”” dedi.


BALÇIK KÖYÜ PROJESİ TAMAM


Başkan Karabacak bir soru üzerine Balçık Köyü’nde 400 dönümlük alanda mezarlık çalışmasının tamamlandığını ve şu anda hizmet verdiğini ifade ederken, yaklaşık 600 dönümlük alanda hayata geçirecekleri “Çataldağ Piknik Alanı’yla ilgili proje çalışmalarının da tamamlandığını söyledi. Başkan Karabacak bu proje çerçevesinde alanın etrafını koruma altına alıyoruz. 2017 yılı içinde sıcak piknik alanlarının tamamlanmasını hedefliyoruz. Burası sadece Darıca’ya değil bütün bölge halkına hizmet edecek önemli bir proje. Tamamlandığında bölgeye değer katacak.” diyerek önümüzdeki günlerde projeyle ilgili detaylı açıklamalar yapacaklarını söyledi.




Yeni Bölge Gazetesi


Geri Dön