25 / 04 / 2024

Kocaeli Defterdarlığı'ndan hazine arazisi açıklaması!

Kocaeli Defterdarlığı'ndan hazine arazisi açıklaması!

Kocaeli Defterdarlığı, hazine arazilerinin durumları, Mermerciler Fuarı ve Küçük Sanayi işletmeleriyle alakalı açıklamada bulundu.



İsmail Kahraman'ın 14 Haziran tarihinde, “Kocaeli’de ki Tabiat Parklarını gezdiniz mi?” başlığıyla yayınlanan Köşe yazısında Pelitli Köyü’nde yapılmak istenen Mermerciler Fuarı projesinin Tabiat Parkı’na verebileceği zararları dile getirmişti. Bunun üzerine Kocaeli Defterdarlığı’ndan yapılan açıklama da, İlimiz sınırları içerisinde Mermerciler Fuar Alanı olarak hazine taşınmazlarının herhangi bir tahsis işlemi bulunmadığı ileri sürüldü.

YETKİMİZ YOK

Defterdarlıktan gazetemize yapılan açıklama da şu ifadeler kullanıldı: “Dilovası İlçemizde bulunan Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi içerisinde ki bazı hazine taşınmazlarının  4706 sayılı kanunun 4.Maddesi uyarınca “Harca Esas Değer” üzerinden yasa gereği ilgili kooperatife doğrudan satışı Kooperatif yönetimince talep edilmiş olup bu doğrultuda sonuçlanmış bir işlem de bulunmamaktadır. Diğer taraftan Küçük Sanayi sitelerinin kurulacağı alanlar yerel ve bölgesel imar planları ile belirlenmekte ve planlama süreçleri ilgili ve yetkili kurumlar tarafından yapılmaktadır. Defterdarlığımızın böyle bir plan yapma yetkisi bulunmamaktadır.” 


Gebze Gazetesi


Geri Dön