26 / 04 / 2024

Kocaeli Devlet Hastanesi 2016 Ekim'de tamam!

Kocaeli Devlet Hastanesi 2016 Ekim'de tamam!

Kocaeli Devlet Hastanesi’nin yeni bina inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Maliyeti 50 milyon 400 bin TL’yi bulan inşaat; Bakan Fikri Işık’ın açılış tarihi olarak verdiği 29 Ekim 2016’ya yetiştirilecek gibi gözüküyor.



Yıllardır Kocaeli'de hizmet veren Kocaeli Devlet Hastanesi’nin mevcut binası bilindiği üzere 17 Ağustos 1999 depreminde kısmi zarar görmüş ve günümüzde nüfus artışıyla birlikte ihtiyacı karşılayamaz bir hal almıştı. Hastanenin hemen yanında yer alan alanda mevcut bina yerine yapılacak yeni hastane binasında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak hastane inşaatını gezen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, devlet hastanesinin yeni binasının açılış tarihini 29 Ekim 2016 olarak belirlemişti. İnşaatın yüklenici firması ise bu hedefi yerine getirebilmek var gücüyle çalışıyor.


HEDEF 29 EKİM 2016


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte devlet hastanesi inşaatına giderek, inşaat alanında incelemelerde bulunmuştu. İnşaatı hızlıca bitmesi temennisinde bulunan Bakan Fikri Işık, burada işi yüklenici firmanın yetkilileriyle birlikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, devlet hastanesinin yeni binasının açılış tarihi olarak 29 Ekim 2016 tarihini işaret etmişti. Bakan Işık’ın koyduğu tarihte hastane hizmete açılırsa, 2016 yılının sonuna yetişerek çok kısa bir sürede inşaat tamamlanmış olacak. Kocaeli Devlet Hastanesi’nin toplam maliyeti tüm çalışmalar sonunda 50 milyon 400 bin lirayı bulacak.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön