24 / 04 / 2024

Kocaeli Devlet Hastanesi 29 Ekim 2016'da tamamlanacak!

Kocaeli Devlet Hastanesi 29 Ekim 2016'da tamamlanacak!

Bakan Işık, inşaatı devam eden Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yeni binasını inceledi. Işık yeni ve modern hastane binasının 29 Ekim 2016'da açılacağını söyledi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek ve il müdürleriyle birlikte yapımı devam eden valilik kompleksi inşaat alanı ve inşaat çalışmaları başlayan yeni Kocaeli Devlet Hastanesi alanını gezdi. Bakan Işık'ın ilk durağı valilik kompleksi oldu.  Ekcan-Gürbüz İnşaat ortaklığında 48 milyon liraya yaptırılan, 20 Eylül 201 2 tarihinde temeli atılan ve 2 yılda tamamlanması öngörülen valilik kompleksini yapan firma yöneticisi Recep Ekşi ve vali Hasan Basri Güzeloğlu, bakan Işık'a çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Bakan Işık, valilik kompleksinin hava şartlarının iyi gitmesi halinde inşaatın iç müştemilatıyla birlikte 1 Şubat'a kadar bitirileceğini söyledi. 

AÇILIŞ 2016'DA Heyet, valilik alanındaki incelemelerinin ardından eylül ayında iş teslimi yapılan yeni Kocaeli Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Eski Orman İşletme Müdürlüğü lojmanlarının bulunduğu alana Elran-Tema İnşaat ortaklığında 58 milyon 400 bin liraya yapılacak olan hastane hakkında bilgi alan bakan Işık, hastane inşaatı nedeniyle yapılan kazılardan çevredeki bina ve yolların zarar görmemesi için güvenlik amaçlı zemine ve çevreye 600 kazık çakılacağını, ayrıca 580 kazığın ise temel için çakılacağını söyledi.Mart ayı başı gibi kazık çakma işlemlerinin bitmesiyle temel atma işleminin yapılacağını aktaran Işık şöyle devam etti: "Hastane 2 yılda yapılacak, 326 yataklı olacak. 

Çalışmalar 201 7 yılının ocak ayında bitirilecek ama biz 29 Ekim 2016'da bitirilmesini istiyoruz." Bakan Işık'ın talebine firma yetkilileri ise olumlu yanıt verdi. Yeni Kocaeli Devlet Hastanesi, 29 Ekim 201 6'da bitmiş olacak.



Bizim Kocaeli 


Geri Dön