19 / 04 / 2024

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

İnşaatı hızla devam eden yeni Kocaeli Devlet Hastanesinde çalışmalar sona doğru geldi. Kaba inşaatı biten hastanenin 29 Ekim tarihinde hizmete açılması bekleniyor.



25 Ocak 2014 tarihinde dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirilen Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatında sona gelinmek üzere. Yaklaşık 200 çalışan ile inşaatı devam eden hastanenin kaba inşaatı bitti. Şimdi sıra ince işçilikte. Şuana kadar 63 Milyon 844 bin TL'ye mal olan hastane 29 Ekim tarihine yetiştirilmeye çalışılıyor.

 

ŞİDDETLİ DEPREME DAYANIKLI OLACAK

Yeni Devlet Hastanesinin inşaatında şuana kadar 47 bin metreküp hazır beton ve yaklaşık 6 bin 2 yüz demir kullanıldı. 280 araçlı açık otopark kapasitesi bulunan bina şiddetli depreme karşı ayakta durabilecek özellikte inşa ediliyor. İnşaatın ihale bedeli 63 milyon 844 bin lira. 6 bloktan oluşan hastane inşaatı tamamlandığında 9 ameliyathane, 27 yataklı yoğun bakım üniteleri, 19 poliklinik, 330 yatakla hizmet verecek. Hastane inşaatı 7 bin 643 metre kare oturum alanında yapılmış olup toplam kapalı alanı ise 45 bin 28 metrekare olarak yapıldı. Açık otopark alanı 246 araç alacak şekilde olan hastanede sığınak alanı ise 305 metrekare olacak.


30’U MİMAR 200 PERSONEL

Yeni Devlet Hastanesi'nin Kaba inşaatı tümüyle bitti. Alçı, sıva, boya, mekanik ve elektrik tesisat işleri devam ediyor. Dış cephe kaplamada dış cephe kompozit kaplama işleri yüzde ellisi tamamlanmış durumda. Hedeflenen tarihe yetiştirmek için program dâhilinde çalışmalar devam ediyor. Hastane inşaatında çalışan 30’u mimar ve mühendis olmak üzere yaklaşık 200 personel görev almakta.


OTOPARK VE MEYDAN YAPILACAK

Toplam 42 bin metrekare alan içinde olacak yeni Kocaeli Devlet Hastanesi 6 katlı ve 330 yataklı olacak. İnşaatın bitmesinin ardından onkolji binası dışındaki tüm binalar yıkılacak. Büyükşehir Belediyesi binaların yıkılması sonrasında ortaya çıkan alanda 200 araçlık otopark yapacak. Otoparkın üstü ise meydan olarak düzenlenecek.


Kocaeli Bizim Yaka



Haber Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



İnşaatı hızla devam eden yeni Kocaeli Devlet Hastanesinde çalışmalar sona doğru geldi.


Kaba inşaatı bitmek üzere olan hastanenin 29 Ekim tarihinde hizmete açılması bekleniyor. 25 Ocak 2014 tarihinde dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirilen Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatında sona gelinmek üzere. Yaklaşık 200 çalışan ile inşaatı devam eden hastanenin kaba inşaatı bitti. Şimdi sıra ince işçilikte. Şuana kadar 63 Milyon 844 bin TL‘ye mal olan hastane 29 Ekim tarihine yetiştirilmeye çalışılıyor. Yeni Kocaeli Devlet Hastanesinin inşaatında şuana kadar 47 bin metreküp hazır beton ve yaklaşık 6 bin 2 yüz demir kullanıldı. 280 araçlı açık otopark kapasitesi bulunan bina şiddetli depreme karşı ayakta durabilecek özellikte inşa ediliyor. İnşaatın ihale bedeli 63 milyon 844 bin lira. 6 bloktan oluşan hastane inşaatı tamamlandığında 9 ameliyathane, 27 yataklı yoğun bakım üniteleri, 19 poliklinik, 330 yatakla hizmet verecek. Hastane inşaatı 7 bin 643 metre kare oturum alanında yapılmış olup toplam kapalı alanı ise 45 bin 28 metrekare olarak yapıldı. Açık otopark alanı 246 araç alacak şekilde olan hastanede sığınak alanı ise 305 metrekare olacak.


Yeni Devlet Hastanesi’nin Kaba inşaatı tümüyle bitti. Alçı, sıva, boya, mekanik ve elektrik tesisat işleri devam ediyor. Dış cephe kaplamada dış cephe kompozit kaplama işleri yüzde ellisi tamamlanmış durumda. Hedeflenen tarihe yetiştirmek için program dâhilinde çalışmalar devam ediyor. Hastane inşaatında çalışan 30’u mimar ve mühendis olmak üzere yaklaşık 200 personel görev almakta.


Toplam 42 bin metrekare alan içinde olacak yeni Kocaeli Devlet Hastanesi 6 katlı ve 330 yataklı olacak. İnşaatın bitmesinin ardından onkolji binası dışındaki tüm binalar yıkılacak. Büyükşehir Belediyesi binaların yıkılması sonrasında ortaya çıkan alanda 200 araçlık otopark yapacak. Otoparkın üstü ise meydan olarak düzenlenecek. 1999 depreminde hasar gören ve acil servisi hala prefabrik olan Kocaeli Devlet Hastanesi’nin yeni binasına kavuşmasına ise daha uzun aylar var. Kaba inşaat bitmesine rağmen hastanenin taşınma süresinin uzun olacağı görülüyor. Hastanenin tüm işlemlerinin Mayıs 2017 tarihine kadar süreceğini belirtiliyor.



Kocaeli


Geri Dön