20 / 04 / 2024

Kocaeli Double Tree By Hilton 2017'de açılacak!

Kocaeli Double Tree By Hilton 2017'de açılacak!

Hilton, Kartepe'deki Bureau isimli dev projesi için, otel zincirinin en lüks markası olan Double Tree By Hilton'u verdi. 2017'de açılacak olan otel Kocaeli'nin en lüks 5 yıldızlı oteli olacak.



Kocaeli'nde önemli inşaat projelerine imza atan yüksek inşaat mühendisi Mustafa Murat Satı'nm Sapanca yolu girişinde yaptığı Bureau Projesi'nin içindeki Double Tree By Hilton Otel'in protokol imza töreni Kocaeli Ticaret Odası'nda (KOTO) gerçekleştirildi. Hilton World Wide Grubunun Avrupa ve Türkiye direktörleri ile yapılan protokolle Hilton ikinci otelini Kocaeli'ne getirdi. Protokolü Hilton Woryd Wide grubu Türkiye İş Geliştirme Direktörü Tuğrul Temel ve Mustafa Murat Satı imzaladı. 


Mustafa Murat Satı'nın yaptığı Bureau projesi için 35 milyon dolar bütçe ayrıldı. 338 yataklı 5 yıldızlı Double Tree By Hilton Oteli'nde 320 adet rezidans ve ofis, 23 adet ulusal ve dünya zincir marka işyerleri olacak. Karma tip proje olan Bureau bünyesinde Hilton Otel, ticari birimler, restoranlar, rezidans ve ofisler yer alacak. Hilton 2017'de yeni yıl ile açılacak. Proje İzmit Vapur İskelesine 10, Cengiz Topel Havaalanına 3, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 60 dakika uzaklıkta olup verimli, ferah ve havadar kat alanlarıyla aynı zamanda sosyal bir yaşam alanı olarak tasarlandı. Protokol törenini açılış konuşmasını yapan KOTO Başkanı Murat Özdağ, Türkiye'nin içinde bulunduğu bu süreçte yatırım yapan Kocaelililere teşekkür etti. 


TURİZM YATAĞI 10 BİNE ÇIKACAK 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan. Kocaeli'de 5 yıldızlı 4 otelin hizmet verdiğini, 4 otelin ise inşaatının devam ettiğini belirtti. Kocaeli'de turizm için 6 bin nitelikli yatak olduğunu ve inşaatı süren otellerle birlikte bu sayının 10 bine çıkacağını ifade eden Zamburkan, "Yaşanan terör olayları ile turizmde büyümemiz azaldı. Kocaeli 4 mevsim turizmin olduğu bir kent. Artık altyapmız turizme hazırdır. Hilton'un ilimize gelmesinden çok büyük memnuniyet duyuyoruz. Özellikle yabancı turistlerin gelmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi. 


Hilton World Wide grubu Türkiye İş Geliştirme Direktörü Tuğrul Temel ise "Kocaeli turizm ve ticaret açısından çok büyük öneme sahip. Otelimizin yatırımcısı olan Murat Satı ile projelerini değerlendirdik ve bundan sonra birlikte hizmet vereceğiz. 400'den fazla otelimiz bulunuyor. Müşterisinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir anlayışla çalışıyoruz" dedi. 


24 SAAT CANLI OLACAK

İŞ amaçlı konaklamaların yoğun yapılacağı, sapanca, Maşukiye, Kartepe bandına yakın olması nedeniyle hafta sonu konaklama ihtiyacını da karşılayacağını söyleyen Satı, "İş ve tatil otelciliğini bir araya getirip her iki kesime de hitap eden bir çalışma yaptık. Uluslararası marka otellerde bu tür konseptlere önem veriliyor. Rezidans ve ticari birimlerimizin 24 saat canlı kalacağı bir proje olma yetisi var. Biz lokasyonu tespit ettik, daha sonra bağımsız kurumlara analizini yapıp dizayna geçtik. Uluslararası mimarı festivale katıldık ve projemiz sergilenmeye değer projeler arasında yer aldı" dedi. 


Sabah Doğu Marmara



Geri Dön