27 / 04 / 2024

Kocaeli Emlakçılar Derneği olağan üstü kongreye gidecek!

Kocaeli Emlakçılar Derneği olağan üstü kongreye gidecek!

Kocaeli Emlakçılar Derneği ikiye bölündü. Dernek olarak oda olma yolunda yoğun çalışma yürütülüyor. Emlakçılar 3 ay sonra olağan üstü kongreye gidecekler.




2004 yılında faaliyetlerine başlayan Kocaeli Emlakçılar Derneği uzun çalışmaların neticesinde oda olma yolunda önemli mesafe sağlandı. Dernek başkanı Alpay Hacıoğlu ve yönetim kurulunun çalışmaları neticesinde gerekli olan 500 üye sicil kayıtlarıyla oda başvuru hakkını elde ettiler.


YETKİ AHMET PEKİN’DE

Hacıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri oda dilekçesini Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na verdikleri zaman ilginç bir durum ile karşılaştılar. Bir gün önce Ahmet Pekin’in başında olan bir grup emlakçının oda olma yolunda dilekçe verdiği ortaya çıktı. Bakanlık tarafından Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası kurulma yetkisi de Pekin’e verildi.


PEKİN’İN AÇIKLAMASI

Şimdi Ahmet Pekin ve beraberindekileri zor bir dönem bekliyor. 500 üyenin kayıtlarının oda kanuna göre hazırlaması gerekiyor. Konu hakkında açıklama yapan Pekin, “Nejat Bayhan’ın başkanlığındaki 2009 yılında KEM-DER yönetim kurulu üyesi seçilerek başladım. 2012 yılında kadar ciddi çalışmalara imza attık. Dernekten emlakçılar odasının kurulamayacağını anladık. Bunun üzerine 4 arkadaş dernekten ayrıldık; uzun çalışmalar neticesinde 2014 yılında Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim kurulu üyeliğine seçildim” açıklamasında bulundu.


HACIOĞLU AÇIKLAYACAK

Oda işlemlerinin yapımı sonrasında olağanüstü kongreye gidilecek. Bu işlemlerin üç ay içerisinde tamamlanması gerekiyor. Bu hafta içerisinde Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu’nun yaşanan süreç hakkında basın açıklaması yapması bekleniyor. Hacıoğlu kenarda kalmış sorulara cevap verecek. 


Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön