26 / 04 / 2024

Kocaeli Emlakçılar Odası'nda polemik sürüyor!

Kocaeli Emlakçılar Odası'nda polemik sürüyor!

Kocaeli Emlakçılar Odası’nın kurulmasının ardından dernek ve oda yönetimi arasında başlayan polemikler devam ediyor. Bugün basının karşısına çıkan kurucu başkanı Ahmet Pekin, dernek yönetiminin büyük bir yanılgı içinde olduğunu söyledi.



Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin ve yönetim kurulu üyeleri Antikkapı Restoran’da düzenlenen programda basın mensupları ile bir araya geldi. Basın açıklamasında konuşan oda başkanı Pekin emlak sektörünün gelişmesi için ilimizde bir odanın kurulmasının zaruri olduğunu belirterek, “Daha önceki açıklamamda ‘dernek bünyesinde odanın kurulma çalışmaları zordu’ derken kimseyi yaralamak istemedim. Odanın kuruluş çalışmaları Esnaf ve Sanatkârlar Odasından ve Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nden geçiyor” dedi.


 


“PROSEDÜRLER BELLİDİR”


Konuşmasında oda kurmanın prosedürlerinin belli olduğunu dile getiren Pekin, “Sektörde hizmet veren her şahıs ya da kuruluş oda kurmak için müracaat edebilir. Bakanlık gerekli araştırmalarını yapar ve uygun gördüğü birine yetkiyi verir. Müracaat etmek yetmez, takip etmek gerekir. Odanın kuruluş yetki belgesinin alınması ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Bu açıklamaya kimse özel olarak davet edilmedi. O açıklamayı yaparken odalar birliği başkanının, birliğin başkan vekilinin yanımızda olması kadar doğal bir şey yoktur” dedi.


 


“ETİKETE İHTİYACIM YOK”


Kocaeli Emlakçılar Derneği tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalara da değinen Pekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sanki ortada bir ikilem varmış gibi açıklamalar yapanlar, büyük bir yanılgı içinde. Bu sektörde hizmet veren her meslektaşımız bizim potansiyel üyemizdir. Kurucu başkan olmak gibi bir etikete ihtiyacım yok. Sektöre katkı sunmak istiyorum. Ben ve diğer arkadaşlarım dernekte görev yaptık, ama tek başına yapmadık” açıklamasında bulundu.


 


“KONGRE SÜRECİNE GİRECEĞİZ”


Odanın kuruluş sürecini tamamlayacaklarını dile getiren Ahmet Pekin, “Bundan sonra odanın yeni yönetimini belirlemek için kongre yapacağız. Bu konuda bize destek veren birlik başkanım Kemal Kaya’ya, başkan vekili Kadir Durmuş’a, çalışma arkadaşlarıma ve sektörde hizmet etmiş tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


 


“17 İLDE ODA BULUNUYOR”


Odanın kuruluş çalışmaları ile ilgili de bilgileri paylaşan Pekin, şöyle konuştu: “2016 yılında kuruluşu tamamlayacağız. Sektör içinden güzel tepkiler geliyor. Kimseyle polemik yaşamak istemiyoruz. Herkesi kapsayacak bir çalışma içindeyiz. 12 ilçede görüşme yaptığımız arkadaşlarımız var. Oda ile mesleki saygı bir duruma gelecek. Meslek kuruluşlarının odaları olmalı. 17 ilde Emlakçılar Odası var, artık bizim de olacak" dedi.



Kocaeli Gazetesi


Geri Dön