19 / 04 / 2024

Kocaeli Emlakçılar Odası'nın kongresi gerçekleşti!

Kocaeli Emlakçılar Odası'nın kongresi gerçekleşti!

Kocaeli Emlakçılar Odası kuruluşunun ardından 3 ay içerisinde gerçekleştirilmesi gereken kongresini bugün Kocaeli Serbest Mali Müşavirler Odası (KSMMO) Konferans Salonu’nda gerçekleştiriyor. Kongrede oy kullanma işlemi devam ediyor.



Emlakçılar Odası Kurucu Başkanı Ahmet Pekin ve Kocaeli Emlakçılar Derneği (KEMDER) Başkanı Alpay Hacıoğlu kongrede kozlarını paylaşıyor.  784 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğu kongreye üyeler yavaş yavaş katılım göstermeye başladı. Kıyasıya yarışa sahne olması beklenen kongrede adayların yönetim listeleri belli oldu. Kongrenin pan başkanlığını Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya yaptı.


KONGREYE GENİŞ KATILIM


KSMMMO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye Türkiye Emlakçılar Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya,  Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadir Durmuş, Kasaplar Odası Başkanı Rasim Özkul, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim,  Gölcük Esnaf Odaları Başkanı Necmi Kocaman,  MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, CHP İl Başkan Vekili Gökhan Darcan ve çok sayıda emlakçı katılım sağladı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.


ODA KURACAĞIZ DEMİŞTİK


Kongrede konuşan Alpay Hacıoğlu “Bugün Kocaeli’nin en büyük düğününü yapıyoruz sizlerle. Sektörümüzün ihtiyacı olan meslek odamızı hep beraber kurmuş bulunuyoruz. Biliyorsunuz 2004 yılında kurmuş olduğumuz bir KEMDER var. O zamanlar buranın tohumları atıldı. 30 Eylül 2014 yılında KEMDER’in iki adaylı bir kongre yapmıştık. Bizi tercih etmiştiniz. Sizlere o gün KEMDER adına bir söz vermiştik. Kocaeli’de emlakçılar odasının kuracağız demiştik. Geldik 25 Aralık 2015 tarihine. Bu tarihte dilekçemizi bizzat ilettik. Esnaf sanatkârlar genel müdürlüğüne başvurduk” dedi.   


“HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ OLMAYACAĞIZ”


Sözlerine devam eden Hacıoğlu “Bize bir bilgi geldi. Emlakçılar Odası kurma yetkisini Ahmet Pekin aldı dediler. Biz bunu da kabul ettik. Sizlere emlak odasını kurmak istiyoruz diyerek gelen arkadaşlara imzanızı verin dedik. 500 sayısıyla kurulan tek oda biz olduk Kocaeli Emlakçılar Odası olarak. Bu bizim ne kadar büyük bir aile olduğumuzun göstergesidir. Burada işin yüzde 50 kısmını meslektaşlarımız halletti, esnaf sanatkârlar odamızın da çok büyük katkılar verdi. Eğer onlar imza vermemiş olsaydı bu oda kurulamazdı.  Kesinlikle biz meslektaşlarımız hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz ve olmayacağız” açıklamasında bulundu.


“EMLAKÇI KANUNU İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”


Biz diğer illerin oda başkanlarıyla birçok defa bir araya gelerek toplantılar yaptık diyen Hacıoğlu “Bizim toplantılarımıza katılan başkanlarımıza kongreye dair bizimle ilgili herhangi bir şey söylenmedi. Bizim amacımız mesleğimize katkı sunmak adına bir şeyler yapmaktı. İnanıyorum ki diğer illerin oda başkanları ile birlikte bizi seçtiğimiz takdirde emlak kanunun çıkması için mücadele edeceğiz. Bu süreçte mesleğe birçok güzel insan kazandırdık. Biz dostuz. Türkiye’de olmayan kaynaşma bizim sektörümüzde var. Her şeyi az sonra sandık söyleyecek. Sizlerin desteklerini bekliyoruz. Önce Kocaelimize sonra mesleğimize hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.


TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERDİ


Kocaeli Emlakçılar Derneği adına Alpay Hacıoğlu tarafından oda kuruluşuna destek veren Ahmet Pekin ve diğer oda başkanlarına teşekkür plaketi takdim edildi. Plaketi alan mevcut Oda Başkanı Ahmet Pekin, “Bu nezaketinden ötürü Alpay beye teşekkür ediyorum” dedi. Ahmet Pekin’in dışından Kemal Kaya, Gölcük Esnaf Odaları Başkanı Necmi Kocaman ve Kadir Durmuş ve diğer oda başkanlarına da teşekkür plaketleri takdim edildi.


ODA UZUN YILLAR HAYALİMİZDİ


Alpay Hacıoğlu’nun ardından kürsüye çıkan mevcut oda başkanı Ahmet Pekin, “Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ben yaklaşık 15 yıldır emlak sektöründeyim. Emlak işlerimizle, ilgili mevcut meslek odaları olmadığı yerlerde karma odaları oluyor. Benim üyeliğim 2007 yılıdır. Alpay beye plaket inceliğinden ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu zor dönemde vatanını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimize de acil şifalar diliyorum.  Bizimle yol yürüyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır hayal olan meslek odamızı hayata geçirdik.


“SEÇİLMİŞ BAŞKAN OLMAK EN BÜYÜK İSTEĞİMDİR”


Kocaeli’de olmaktan gurur duyuyorum diyen Ahmet Pekin, “Bu odanın kurulması sadece Kocaeli değil ülkemize de mesleki anlamda büyük bir katkı sunacaktır. Meslek kanunu için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz.  Yarın daha saygın bir oda haline gelmek için sizlerin karşısına çıktım. Bu oda benimde hayalimdi. Bu bize nasip oldu. Seçilmiş oda başkanı olarak yolumuza devam etmek en büyük isteğimdir. Projelerimizi çok kez anlattık.  Tekraren oylarınıza talip olduğumu belirtiyorum. Mesleğimizi daha ileri taşımaya talibiz. Sorunları ve çözüm yollarını çok iyi biliyoruz. Çıktığımız bu yolda kimseyi incitmeden görevimizi sürdürmeye devan ettik. Bugün helalleşme günüdür. Bir anlamda bayramlaşma merasimidir. Sonuç ne olursa olsun kazanan odamız ve mesleğimiz olacaktır” ifadelerini kullandı. 


AHMET PEKİN’İN YÖNETİM LİSTESİ


Ahmet Pekin’in yönetimi: Ahmet Pekin, Abdurrahman Yazıcı, Fuat Özdağ, Mesut Daş, Osman Özcan, Mustafa Uyar, Sercan Topçu, Denetim Kurulu: Mahir Akyürek, Ufuk Turan, Haluk Tamyüksel.


ALPAY HACIOĞLU’NUN YÖNETİMİ


Alpay Hacıoğlu’nun yönetimi: Alpay Hacıoğlu, Ertan Karakaş, Ömer Küçük, Yalçın Karaçetin, Ahmet Özder, İzzet Erdem, Seyfettin Anuş. Denetim Kurulu: Rıdvan Elmas, Mürsel Yeşil, Erdem Torun.



Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön