28 / 03 / 2024

Kocaeli Gölcüklüler dönüşümde sosyal alan istiyor!

Kocaeli Gölcüklüler dönüşümde sosyal alan istiyor!

Kocaeli Gölcük'te hayata geçecek kentsel projesi için anket yapılarak halkın istekleri dikkate alındı. Anket sonuçlarına göre, Gölcüklüler dönüşümde sosyal alan istediklerini belirtti.



Kocaeli Gölcük geçtiğimiz yıllarda yapılan toplantıda Gölcük'ün üç bölgesinde kentsel dönüşümün yapılacağı ifade edilmiş, bu üç bölge Denizevler, sanayi sitesi ve ilçe merkezi olarak belirtilmişti. Geride bıraktığımız dönemde, dönüşümün yapılacağı yerlerden biri olan sanayi sitesinin ilk kısım çalışmalarında belli bir mesafe kat edildi. Denizevler bölgesinde ise kamulaştırmalar tamamlandı ve belirli noktalarda yıkımlar devam ediyor. Merkez Mahallesi'ndeki belli bir bölgede yapılacak olan dönüşümde ise bu zamana kadar bazı anket çalışmaları yapılarak halkın istekleri dikkate alındı. 


SOSYAL ALANLAR, HAREKETLİLİK SAĞLAR 

Gölcüklü vatandaşlar, ilçe merkezinde yapılacak kentsel dönüşümden çok şey bekliyor. Öncelikli istek, merkezdeki araç parkı sıkıntısının ortadan kaldırılması yönünde. Bu kapsamda dönüşüm projesi dahilinde yer altında bin araç kapasiteli bir otoparkın yapılması planlanıyor. Vatandaşların bir diğer isteği ise şehir merkezinde sosyal etkinliklerin gerçekleştirilebileceği yerlerin yapılması oldu. İlçe halkı, en çok sinema ve tiyatro salonlarının yapılmasını talep ediyor. Özellikle genç nüfusun hafta sonlarında İzmit'e gittiği düşünüldüğü zaman bu isteğin Gölcük'te gerçekleştirilmesi, ilçe ekonomisine de büyük bir katkı sağlayabilir. Vatandaşlar, bunun gibi birçok sosyal etkinlik merkezlerinin yapılmasının ilçeye önemli ölçüde hareketlilik katacağını dile getirmekte.



Gölcük Postası


Geri Dön