28 / 03 / 2024

Kocaeli Gölcük'te 2 sağlık merkezi açıldı!

Kocaeli Gölcük'te 2 sağlık merkezi açıldı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gölcük Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin açılışını yaptı.



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye her alanda çok önemli hamleler yaptı. Ama sistemimizi kalıcı istikrar temelinde yeniden yapılandırmazsak, yarın tekrar istikrarsızlık dönemlerine dönme riskini bertaraf edemeyiz." dedi.


Işık, Gölcük Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, iktidara geldikleri günden bu yana Türkiye ve Kocaeli'de büyük sağlık yatırımlarını hayata geçirdiklerini söyledi.


Kocaeli'nin 2002'den beri büyük sağlık yatırımları aldığını, bundan sonra da almaya devam edeceğini belirten Işık, çok daha iyi hizmeti insanlara sunmanın gayreti içinde olduklarını dile getirerek, "Siz hizmetlerin en iyisine layıksınız. Bugün hizmete sokacağımız merkezle Halıdere'miz cazibe merkezi haline gelecek. Kocaeli'nin tamamına hizmet verecek bir merkezi açıyoruz. Halıdere insanımızın günlük hayatına katkı sağlayacak. Burada tedavi olacak insanlarımıza şifa olacak." diye konuştu.


- "Türkiye istikrarı sandıkta sağlasın"


Türkiye'nin istikrarı yakaladığı dönemlerde büyük hamleler yaptığını anlatan Işık, şunları söyledi:


"1950-1960 arası Türkiye'nin büyük hamle yaptığı dönemdir. Demokrat Parti döneminde Türkiye ortalama yüzde 7 büyümeyi sağlamış bir ülkedir. 1965-1971 arası Adalet Partisi döneminde, 1983-1989 arası Türkiye hamleler yapan bir ülke oldu. 2002'den bugüne bu hamleyi devam ettiriyoruz. Ancak Türkiye ne zaman istikrarını kaybettiyse, ne zaman günlük tartışmaların içerisinde enerjisini boşa harcadıysa maalesef yerinde saydı hatta bazen kazandıklarının bir kısmını da geri vermek zorunda kaldı."


Işık, 16 Nisan'da vatandaşların istikrarı kalıcı hale getirecek düzenlemeleri sandıkta oylayacağını dile getirerek, şunları kaydetti:


"Bizler diyoruz ki, artık Türkiye istikrarı sandıkta sağlasın, şu anda oluşan çift başlı yönetimi ortadan kaldırsın, hükümeti sandıkta halk doğrudan seçsin. Bu bir daha Türkiye'de 'Yok şu parti şöyle yaptı, bu parti böyle yaptı.' tartışmalarını ortadan kaldırsın. Bakınız, ben şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin 63. Milli Savunma Bakanıyım. Hükümetim de 65. Cumhuriyet hükümeti. ABD'nin 240 yıllık tarihinde şu anda 45. başkan görev yapıyor. 1,5 yıllık hükümetlerle ülkenin rakipleriyle yarışması mümkün olabilir mi? Sizler inanıyorum ki, 16 Nisan'da en güzelini yapacaksınız. Bizler sizden aldığımız emanetin gereğini yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Size layık olmak için gelecek kuşaklarımıza çok daha güçlü Türkiye bırakabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye her alanda çok önemli hamleler yaptı. Ama sistemimizi kalıcı istikrar temelinde yeniden yapılandırmazsak, yarın tekrar istikrarsızlık dönemlerine dönme riskini bertaraf edemeyiz. Bunun için sizlerin gereğini yapacağına inanıyorum."


Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da büyük bir değişimi yaşadıklarını anlatarak, insana hizmeti ibadet sayan bir anlayışla hareket ettiklerini bildirdi.


Sağlık alanında önemli değişim yaşandığını ifade eden Güzeloğlu, bu istikrar ve kararlılık devam ettikçe hedeflerini yakalayan ve geçen bir Türkiye olacağını kaydetti.


Konuşmaların ardından Bakan Işık, Güzeloğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve beraberindeki protokol üyeleri, merkezin açılış kurdelesini kesti.


Daha sonra Bakan Işık merkezi gezdi.


Milliyet


Geri Dön