18 / 04 / 2024

Kocaeli Gölcük’te kentsel dönüşüm başlıyor!

Kocaeli Gölcük’te kentsel dönüşüm başlıyor!

Gölcük Belediyesi, ilçenin üç bölgesinde afet riskini azaltmak amacıyla kentsel dönüşüm yaptı. Protokolü Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş imzaladı...




Gölcük Belediyesi Kentsel Dönüşüm Protokolü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleşti


Gölcük Belediyesi, ilçenin üç bölgesinde afet riskini azaltmak amacıyla kentsel dönüşüm yaptı. Protokolü Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş imzaladı. İmza törenine Bakan Güllüce’nin yanı sıra AKP Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve vatandaşlar katıldı. 3 bölgede yapılacak kentsel dönüşüm için 500 milyon lira bütçe ayrıldığı öğrenildi.

 

AKREDİTASYON SORUNU

İmza töreninde Kocaeli’de çok sık meydana gelmeyen akreditasyon krizi yaşandı. Programı takip etmek isteyen gazetecilere uygulanan akreditasyon uygulaması sonrasında Cihan Haber Ajansı Muhabiri Cahit Kılıç, programın yapılacağı alana alınmadı. Kılıç, gazeteci heyetiyle birlikte salona girmek isterken kapıdaki görevliler tarafından geri çevrildi. Programda ilk sözü Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş aldı.

 

O BÖLGE YIKILACAK

Proje hakkında bilgi veren Başkan Ellibeş, “Bu dönüşümü sağlamak adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bizim elimizi tutması gerekiyordu. İlk etapta üç bölgeden bu dönüşümü başlatmanın kararını aldık. Biz bu kararı alırken kent dinamikleriyle tartıştık. Birinci bölge, Denizevler bölgemiz. Takriben 2 metreye yakın çökmenin oluştuğu bölge. Oradaki insanların büyük kısmı 500’ye yakın konutta orada devam ediyor. Onun da ötesinde bir ilk öğretim okulu orada devam ediyor. Orada kesinlikle konut olmaz deniyor. Artık buradaki insanların yeni yerlere yerleştirdikten sonra o bölgenin yıkılması” dedi.

 

PLANSIZ BÖLGE YOK

Ellibeş’ten sonra konuşan Karaosmanoğlu ise “Kocaeli plansız büyüyen bir kent. Her yıl 50 bin göç alan bir kent. Biz görevi devraldığımızda Kocaeli adeta kolu kanadı kırık bir kent gibi. Ulaşımı, alt yapısı problem. Ama bugün geldiğimiz noktada 11 yıl önceki Kocaeli’den farklı bir noktaya geldik. Bir defa çok bilimsel çalıştık. Planlar programlar yaptık. Sayın bakanım, Kocaeli’de bir metrekare plansız bölge yok. Şimdi köylerimiz de dahil uygulama imar planlarına başladık. Alt yapısız kenti yazboz haline getirmeyeceğiz dedik. Büyük ana projelerimizi bitirdik” ifadelerini kullandı.

 

HERKESİ ELEŞTİRDİ

Programda son olarak ise Bakan Güllüce konuştu. Gölcük bölgesini iyi bildiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Güllüce, Yeni Türkiye’ye cadde ve sokakların yakışmadığını ve hepsinin yenilenmesi gerektiğini belirterek “Biraz önce değerli belediye başkanlarımız söyledi, sokaklarımız ve caddelerimiz Yeni Türkiye’ye uymuyor artık. Daha yaşanabilir daha bu milletin değerlerini yansıtan şehirlerimize ihtiyacımız var. Biz anlaşarak uzlaşarak kentsel dönüşüm yaparız” dedi.

 

DÖNÜŞÜM YAPILACAK BÖLGELER

1.Bölge (İlçe Merkezi)

D-130 Karayolunun kuzeyinde, Amiral Sağlam Caddesi -19 Mayıs Caddesi ve 20.sokak arasında kalan bölge.

 2.Bölge (Sanayi Sitesi)

D-130 karayolunun kuzeyinde, Adnan Menderes Bulvarı- 57. Sokak ve 54b Sokak arasında kalan bölge.

3.Bölge (Denizevler)

D-130 KARAYOLUNUN KUZEYİNDE, Çelebi Caddesi, Sahil caddesi ve dere arasında kalan bölge.



Manşet Kocaeli


Geri Dön