24 / 04 / 2024

Kocaeli İletişim Fakültesi, Sekapark'a taşınacak!

Kocaeli İletişim Fakültesi, Sekapark'a taşınacak!

KOÜ İletişim Fakültesi, Sekapark içerisinde yer alan eski makine dairelerinin bulunduğu büyük hangarlara taşınacak. Fakülte burada kağıt müzesi, bilim merkezi ve film platolarıyla entegre olarak eğitime devam edecek.



1998 yılında Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Ertuğrul Köroğlu’nun kurucu dekanlığında Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik ve Radyo Televizyon Sinema bölümleri ile Hereke Yerleşkesi’nde kurulan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi 2004 yılında Umuttepe Yerleşkesi’ne taşınmıştı. Görsel İletişim Tasarımı ve Reklamcılık Bölümleri’nin de katıldığı fakülte kısa sürede adından söz ettirmeye başladı. 2 bin 750 öğrencisi ile üniversite içerisinde adından sıkça söz ettiren fakülte bölge yayını yapan RadyoKİ isimli bir radyo kanalını ve Genç Açı isimli bir uygulama gazetesini bünyesinde barındırmaya başladı.



 

RESTORASYON SÜRERKEN PROSEDÜRLER TAMAMLANACAK

Kocaeli Üniversitesi Haber Merkezi’nin (KOÜHA) de bulunduğu İletişim Fakültesi'nin İzmit Sekapark’ta yer alan eski kağıt fabrikası binalarının restore edilmesiyle birlikte buraya taşınacağı ve burada eğitim öğretim hayatına devam edeceği öğrenildi. Üniversite kulislerinde sıkça tartışılan taşınma konusuyla ilgili yetkililer herhangi bir resmi açıklama yapmazken, eski kağıt makinelerine ev sahipliği yapmış olan hangarların restore çalışmalarının birkaç yıl süreceği bu çalışmalar sürerken taşınma ile ilgili prosedürlerin tamamlanacağı iddia edildi. Taşınma projesine, Sekapark’ın tren yolunun kuzeyinde yer alan kısmını canlandırmak ve burayı kentle ortaklaştırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi’nin de destek vermesi bekleniyor.


Kocaeli Manşet


Geri Dön