23 / 04 / 2024

Kocaeli İlimtepe Kültür Merkezi 1 yılda tamamlanacak!l

Kocaeli İlimtepe Kültür Merkezi 1 yılda tamamlanacak!l

Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından inşa edilen İlimtepe Kültür Merkezi'nde çalışamalar hızla devam ediyor. Merkezin, 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.



Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından İlimtepe'de yapımına başlanan Kültür Merkezi, hızla yükseliyor. 1 yıl içinde tamamlanması planlanan merkez, bölgenin çekim gücünü arttıracak Bir yıl içinde tamamlanması beklenen proje için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Gerçekleştirdiği kentsel yatırımlar, sosyal projeler ve uygulamalar ile adından sıkça söz ettiren Körfez Belediyesi, vizyon projelerinden olan İlimtepe Kültür Merkezimin inşaatına geçtiğimiz ay düzenlenen temel atma töreniyle başlamıştı. Selçuklu mimarisi ile inşa edilen merkez, bölge halkının ihtiyaçlarını bir arada giderilmesini sağlayacak hem de sosyal hayatı canlandıracak.


YAŞAMIN YENİ MERKEZİ 

1 yıl içinde tamamlanması planlanan kültür merkezi, eğitim, kültür, sanat, sağlık alanında halkın ihtiyaçlarına cevap verecek olan merkez tam donanımlı olarak hizmet verecek. Merkez içerisinde; bin kişilik düğün salonu, ofisler, muhtarlık binası ve kurs merkezleri yer alıyor. Tarihi han ve medrese mimarisinden esinlenilerek oluşturulmuş iç avlusu ve iç avluya bakan balkonlarıyla İlimtepe Kültür Merkezi, 8 bin metrekare alanda geleneksel ve modem mimari senteziyle bölgede yaşamın yeni merkezi olacak. 



Mavi Kocaeli Gazetesi


Geri Dön