28 / 03 / 2024

Kocaeli İshakçılar Kültür Merkezi şekilleniyor!

Kocaeli İshakçılar Kültür Merkezi şekilleniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 900 nüfusun ikamet ettiği Derince İshakçılar Köyü’nde kültür merkezi inşa ediyor. Kaba inşaat çalışmaları tamamlanan kültür merkezi şekillenmeye başladı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köylerdeki sosyal faaliyetlerin rahatça gerçekleştirilmesi için çok amaçlı mekanlar inşa ediyor. Düğün, nişan, sünnet gibi cemiyetlerin yanı sıra bu mekanlar KOMEK sınıflarıyla köylülere çeşitli kurslarla da hizmet veriyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 900 nüfusun ikamet ettiği Derince İshakçılar Köyü’nde kültür merkezi inşa ediyor. Kaba inşaat çalışmaları tamamlanan kültür merkezi şekillenmeye başladı.



300 KİŞİLİK SALON


Üç bin metrekare alan üzerinde kurulan yapı, bin 250 metrekare kullanım alanına sahip olacak. 610 metrekare kullanım alanına sahip olacak kültür merkezinin, 440 metrekarelik 300 kişi kapasiteli düğün salonu olacak. Kültür merkezinde muhtarlık odası, 2 adet KOMEK sınıfı, öğretmenler odası, gelin odası ve fuaye yer alacak. Köylüler her türlü toplantılarını kültür merkezinde yapabilecek.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön