18 / 04 / 2024

Kocaeli İsmetpaşa Stadı Haziran'da yıkılacak!

Kocaeli İsmetpaşa Stadı Haziran'da yıkılacak!

1978 yılında açılan İsmetpaşa Stadı yıkılıyor. Kumuşoğlu - Tokal İnşaat ortaklığının kazandığı ihale sonrasında stat arazisinde yaşam merkezi, rezidans, ofis binaları ve AVM yapılması planlanıyor.



1978 yılında açılan İsmetpaşa Stadı yıkılıyor. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapılan ihaleyi Kumuşoğlu - Tokal İnşaat ortaklığı arsa için 385 milyon TL, Emlak Konuta yüzde 21.61 oranında 83 milyon 500 bin TL teklif vererek almıştı. 

İsmetpaşa Stadı ile birlikte yan tesisleri kapsayan arazi, Emlak Konut GYO ile yüklenici firma Kumuşoğlu İnşaat-Tokal İnşaat ortaklığı arasında imzalanan protokolle Ağustos'ta devri gerçekleşmişti.


REZİDANS YAPILACAK


İsmetpaşa Stadı arazisi karşılığında bu arazide oluşacak gelirin yüzde 21.61'ini devlete vermeyi taahhüt eden şirketin, bu geniş arazi üzerinde yaşam merkezi, rezidans, ofis binaları ve AVM yapması bekleniyor. Kumuşoğlu İnşaat, İsmetpaşa Stadı projesinde mimari çalışmalar devam ediyor. Haziran ayı içerisinde başlaması hedeflenen proje 86 bin 775 metrekare alanda inşa edilecek. 

Tarih tam olarak netleşmezken yıkım işleminin 15 Haziran'da başlaması bekleniyor. 



Derince Ekspres








Geri Dön