19 / 04 / 2024

Kocaeli İzmit Garı Köprüsü'nde çalışmalar durdu mu?

Kocaeli İzmit Garı Köprüsü'nde çalışmalar durdu mu?

2 ay gibi bir sürede tamamlanması beklenen Kocaeli İzmit Garı Köprüsü için hummalı bir çalışma başladı ancak bu çalışmalar da aylardır durmuş durumda.



Devlet Demiryolları tarafından 2014 yılında Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin tamamlanmasının ardından İzmit Garı’nda köprü yapım çalışmaları başlamıştı. 2 yıl önce başlanan çalışmalar, çelik konstrüksiyon işlemi tamamlandıktan sonra her şey durdu. İçinde yemek yenecek restoran ve kafelerin olması planlanan köprü için 2015 yılında ihaleye çıkıldı. TCDD Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihaleye aynı yıl yer teslimi yapıldı. Ancak bilinmeyen bir sebeple ihale sonrasında da çalışmalar başlamadı.


Vatandaşların İzmit sahiline ulaşımını da kolaylaştırması beklenen köprünün neden halen tamamlanamadığı bilinmiyor. Yüksek hızlı tren faaliyete geçtiği halde, sahil şeridine geçişi sağlayacak olan üst geçidin tamamlanmayışı gar yetkililerini ve vatandaşları da sıkıntıya sokmuştu.


Temmuz 2015’te tekrar ihaleye çıkan TCDD Genel Müdürlüğü, kazanan firmaya işi teslim etti. 2 ay gibi bir sürede tamamlanması beklenen köprü için hummalı bir çalışma başladı ancak bu çalışmalar da aylardır durmuş durumda. Bu sırada üst geçit tamamlanana kadar açık kalacak olan alt geçidin engellilerin geçişini kolaylaştıran kısmının söküldüğü ve engellileri gar görevlilerinin taşıdığı öğrenildi.



Demokrat Kocaeli


Geri Dön