20 / 04 / 2024

Kocaeli Kandıra'da hayvan rehabilitasyon ve bakım merkezi açıldı!

Kocaeli Kandıra'da hayvan rehabilitasyon ve bakım merkezi açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’da modern bir hayvan rehabilitasyon ve bakım merkezi oluşturdu. Sokaklarda yaralanan ve de hasta olan hayvanlar bu merkezde iyileştirilerek tekrar sokağa salınıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’da modern bir hayvan rehabilitasyon ve bakım merkezi oluşturdu. Sokaklarda yaralanan ve hasta olan hayvanlar bu merkezde iyileştirilerek tekrar sokağa salınıyor. Tesiste ilgili bakanlığın yasakladığı cinsteki ve insana zarar vermeye yatkın agresif köpekler kontrol altında tutulurken, bunun dışındaki hayvanlar merkezde kısırlaştırılıyor, hasta ve yaralıysa sağlığına kavuşturuluyor. 10 yapıdan ve serbest dolaşım alanlarından oluşan tesis, 27 Eylül Cumartesi günü saat 14.30’da yapılacak tanıtım programıyla hizmete girecek.




VATANDAŞLAR KÖPEKLERİ SAHİPLENİYOR


Tesiste hayvanlar rehabilitasyonun yanında sahiplenme şansına da kavuşuyor. Günde 10 civarında köpek vatandaşlar tarafından sahipleniliyor. Genelde yavrulardan seçilen sahiplenmeler bakım sözleşmesi kapsamında sağlanıyor. Köpekleri sahiplenen vatandaşlara, aldıkları köpeklerin aşıları ömür boyu ücretsiz olarak yapılıyor.




170 DÖNÜM ALAN ÜZERİNE KURULU


Tam donanımlı olarak hizmet veren bakım merkezi Kandıra’da Cezaevi’ne yakın bir bölgede 170 dönüm alan üzerine kuruldu. Yaralı ve bakıma muhtaç hayvanlar bu merkezde iyileştiriliyor. Kompleks halindeki yapının içerisinde 3 adet postoperatif (ameliyat sonrası binası), 1 adet ameliyathane, 1 adet karantina, 1 adet uyuz ünitesi, 1 adet işçi binası, 1 adet de kafeterya binası yer alıyor.




20 ADET MÜŞAHADE ODASI


Karantina ünitesi 20 adet müşahede odası, mama odası ve bulaşıkhaneden oluşurken, uyuz ünitesinde 20 adet müşahede odası, mama odası ve gezinti bahçeleri yer alıyor. Merkezde ayrıca işçi binası, personel odaları, soyunma odaları, duş ve tuvaletler, yemekhane, mekanik odası, malzeme odaları ve çamaşırhaneler de bulunuyor. Merkezde birer adet de konferans salonu ve kafeterya yer alıyor.




SAĞLIK BİRİMLERİ


Ameliyat sonrası binası bulaşıkhane, mama odası, müşahede odaları ve bahçe gezinme alanlarından oluyor. Bina içerisinde zeminler ve duvarlar seramik kaplama yapıldı. Ameliyathanede ise ilk kabul, ön muayene, mama odaları, 40 adet müşahede kısmı, veteriner hekim odası, röntgen odası, yıkama ve kurutma odası, ecza odası ve operasyon odaları bulunuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön