20 / 04 / 2024

Kocaeli Karaağaç'a kültür merkezi inşa edilecek!

Kocaeli Karaağaç'a kültür merkezi inşa edilecek!

Kandıra Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı meclis toplantısının 2’nci oturumu gerçekleşti. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in meclis başkanlığını yürüttüğü toplantıda birinci oturumda komisyonlara havale edilen maddeler görüşüldü...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra Karaağaç Mahallesi’nde yapılması planlanan Kültür Merkezi’nin bulunduğu arsa Kandıra Belediye Meclisi tarafından Büyükşehir’e bedelsiz devredildi


Kandıra Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı meclis toplantısının 2’nci oturumu gerçekleşti. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in meclis başkanlığını yürüttüğü toplantıda birinci oturumda komisyonlara havale edilen maddeler görüşüldü. Birinci gündem maddesinde plan ve bütçe komisyonundan gelen 2014 yılı kesin hesabı görüşüldü. 13 milyon 598 bin 677 lira 49 kuruş olarak açıklanan 2014 yılı kesin hesabına, CHP’li meclis üyesi Recep Şenol itiraz etti. Söz konusu raporun belediye meclisinden önce kendilerine ulaştırılmadığını söyleyen Şenol, yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ve bu nedenle araştırma yapamadıklarını ifade etti.  İlgili maddeye CHP grubu ret oyu kullanırken, 2014 yılı kesin hesabı oy çokluğuyla meclisten geçti. 

 

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

İkinci gündem maddesinde Karaağaç Mahallesi’nde yapılacak olan Gökdağ Rüzgar Enerjisi Santrali Üretim Merkezi Projesi kapsamında yapılan itirazların değerlendirilmesi görüşüldü. 13 farklı vatandaşın projeye itiraz ettiği ve itirazların 1/5000’lik nazım imar planlarından kaynaklandığı imar komisyonundan gelen raporda açıklanırken, kanun ve yönetmeliklere göre üst ölçekli planlara aykırılık gösteremeyeceğinden ve planlama ilkeleri kapsamında değerlendirilemediğinden reddedildiği kaydedildi. İlgili madde oy birliğiyle kabul edildi. 

 

BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİLDİ

Üçüncü gündem maddesinde ise plan ve bütçe komisyonundan gelen mevcut birimlerden Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün Muhtarlık Müdürlüğü olarak yeniden ihdas edilmesi ve belediyenin norm kadrosunda değişiklik yapılması görüşüldü. İlgili madde oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve bütçe komisyonundan gelen bir diğer madde ise Karaağaç Mahallesi 139 ada 38 numaralı parselin Kültür Merkezi yapılmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na bedelsiz devir edilmesiydi. İlgili madde oy birliğiyle meclisten geçti. Son gündem maddesinde ise Kocaeli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin Üğümce Mahallesi’ndeki 1660 parsel nolu 12 bin 937 metrekarelik taşınmazın 10 yıllığına kiralanması plan ve bütçe komisyonunca uygun bulunurken, kira bedelinin görüşülmek üzere encümene havalesi oy birliğiyle kabul edildi.


Manşet Kocaeli


Geri Dön